Цифровизацията в управлението на политическите процеси, появата на „виртуални политици,

...
Цифровизацията в управлението на политическите процеси, появата на „виртуални политици,
Коментари Харесай

Московски професор с онлайн лекция в ПУ за цифровизацията в политиката

Цифровизацията в ръководството на политическите процеси, появяването на „ виртуални политици ", изкуственият разсъдък, моделирането и манипулирането на човешкото схващане и държание бяха част от акцентите в лекцията на проф. Сергей Володенков от Московския държавен университет „ М. В. Ломоносов ". С представянето й пред публика от над 250 участници на 26 април приключи цикълът онлайн лекции, проведени от Катедра „ Политически науки и национална сигурност " на Факултета по стопански и обществени науки на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ". Те се организираха в границите на Откритата катедра, инициирана във връзка 60-годишнината на ПУ.

Съорганизатори на събитието с присъединяване на проф. Сергей Володенков бяха студенти и преподаватели от Катедра „ Политология " от Университета за национално и международно стопанство в София. Осигурен беше симултанен превод на два езика: руски-български/български-руски и руски-английски/английски-руски.

Вниманието на многочислената публика беше фокусирано върху проблемите на връзката в изискванията на световни софтуерни трансформации, изкуствения разсъдък, цифровите технологии в ръководството на политическите процеси, моделирането и манипулирането на човешкото схващане и държание, мястото на индивида в цифровото общество, хибридните войни и кибер сигурността. На изчерпателен разбор и коментар бяха подложени въпроси, свързани с появяването на така наречен „ онлайн партии ", работещи в цифровото пространство, появяването на „ виртуални политици ", образуването на ексцентрични аудитории, неравенството в достъпа и компетентността на другите хора за сходен тип връзка, „ меката тирания ", която прави света ни по-управляем - без подозрение въпроси, забавни освен за експертите, само че и за всеки мислещ човек, угрижен за бъдещето на света, в който живеем.

Лекцията, съпроводена с презентация, разгърната на български език, продължи повече от плануваното, само че не и за сметка на времето, отделено за полемика. Тя приключи с очебийно задоволство от споделеното сред лектора и участниците в срещата.

Гостуващият преподавател проф. Сергей Володенков е лекар по политически науки и професор в катедра „ Държавна политика " на Факултета по политология при Московския държавен университет „ М. В. Ломоносов ". Той е теоретичен началник на магистърска стратегия „ Изкуствен разсъдък и цифрови технологии в актуалната политика " и водещ специалист на съветското сдружение на политолозите. Автор е на 120 научни изявления, в това число монографията „ Интернет връзките в световното пространство на актуалното политическо ръководство: към цифрово общество ". Научните му ползи и проучвания са свързани с региона на цифровите връзки, осведомителната сигурност, всеобщото схващане, ръководството на публичното мнение, цифровия тоталитаризъм, хибридните войни. Той е създател и началник на информационната организация G3, измежду чиито клиенти са държавни организации, държавни организации и корпорации, публични и търговски структури.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР