Цифровата трансформация дава много възможности, но ни изправя и пред

...
Цифровата трансформация дава много възможности, но ни изправя и пред
Коментари Харесай

Мария Габриел: Нужно е засилено сътрудничество за справяне с предизвикателствата на цифровизацията

Цифровата промяна дава доста благоприятни условия, само че ни изправя и пред опасности. Затова е значимо всички интернационалните сътрудници да работим дружно в един все по-цифровизиран свят, в който намирането на нужните синергии би довело до по-голяма успеваемост и осезаеми изгоди за жителите и бизнеса.

Европейският метод към цифровизацията слага жителите и техните ползи в центъра на взимане на решения. Това съобщи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, предадоха от пресцентъра на Европейската комисия.

В рамките на форума, отдаден на задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации до 2030-та година, тя организира срещи с вицепремиера на Русия Максим Акимов, с посланика на Европейски Съюз в Русия Маркус Едерер, с представители на огромни интернационалните софтуерни компании и на Асоциацията на европейски бизнес в Русия. Комисарят срещна участниците във форума с главните цели в цифровата сфера, поставяйки акцент върху изкуствения разсъдък, киберсигурността, цифровите иновационни хъбове, блокчейн, 5G. Мария Габриел очерта областите, в които взаимната работа с бизнеса е извънредно значима –стандартизацията на 5G, достъпа до данни и тяхното предпазване, както и трансграничната съгласуваност и вътрешната съгласуемост.

„ Моето разбиране е, че технологиите са част от решението на провокациите на цифровата гражданска война и инструмент, който би трябвало да остане в услуга на жителите. Трябва да поставим взаимни старания на интернационално равнище, с цел да се възползваме от опциите, предлагани от цифровата промяна на нашите стопански системи и общества “, съобщи още Мария Габриел.

В двустранната среща на българския еврокомисар с вицепремиера Максим Акимов бяха разисквани водещите правила в уравновесения и динамичен метод на Европейски Съюз в връзките с Русия. Този метод беше доказан от външните министри на Европейски Съюз през април 2018 година, когато те направиха оценка на провокациите в връзките с Русия. Мария Габриел открои избрания към този момент набор от тематики за двустранна стратегия за цифровите технологии сред Европейски Съюз и Русия, които са значими и за двете страни. Фокус беше подложен и върху тематиките, свързани с поверителността и сигурността на данните, изкуствения разсъдък, координирането на радиочестотния набор в обсег 700 MHz, съдействието сред индустриалните сдружения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР