Цифровата грамотност и необходимостта от нови професии и умения бяха

...
Цифровата грамотност и необходимостта от нови професии и умения бяха
Коментари Харесай

Цифровата грамотност е акцент на кръгла маса под патронажа на Момчил Неков

Цифровата просветеност и нуждата от нови специалности и умения бяха акцентите на кръгла маса на тематика " Новата европейска стратегия за умения - благоприятни условия и провокации на национално и районно равнище ". Събитието се организира в Бургас и е под патронажа на евродепутата Момчил Неков.

Бургас

Момчил Неков показа отчета си от Европейския парламент „ Нова стратегия за европейски умения “, чиято цел е в просветителните системи на държавите-членки да се обърне внимание освен на знанията, а на уменията, които би трябвало да придобият хората, с цел да бъдат готови за новите условия на пазара на труда.
Момчил Неков, евродепутат: Ние би трябвало да преквалифицираме нашите учители, тъй като те също имат доста огромни провокации по какъв начин да образоват децата на цифрови технологии. И ние в случай че не обучим тях, по какъв начин децата ще бъдат след това подготвени. Ана Мария Ногиейра, специалист по просветителна политика в Комисията по обучение и просвета на Екологичен потенциал: Европейският съюз може да помогне, Съветът несъмнено и т.н, само че страните-членки са тези, които би трябвало да основат своите политики в тази област и да ги приложат.Това, което бих предложила е всяка страна-членка да събере своя екип, да се обсъдят както проблемите, по този начин и положителните страни, тъй като има и добър, позитивен опит, има и негативен.
Като добра процедура в региона на образованието в Бургаски район беше посочен електронният банкет на децата в детските градини и в първи клас, което е реалност от близо седем години.
Виолета Илиева, шеф Регионален инспекторат по образование-Бургас: Много добра процедура е безплатното образование по британски език и компютърни техники или умения за работа с компютър, безплатното застраховане с учебници, с пособия, с спомагателни оборудвания, учителите също работят в училище без да се изисква възнаграждение от родителите.
В полемиката участваха представители на районни и локални управляващи, специалисти в региона на професионалното обучение, шефове и учители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР