Цифрите за заразените с коронавирус след още две седмици ще

...
Цифрите за заразените с коронавирус след още две седмици ще
Коментари Харесай

Проф. Габровски: До края на годината вероятно всеки един от нас ще познава някой починал от COVID-19

Цифрите за инфектираните с ковид след още две седмици ще бъдат радикално разнообразни. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ, заместник-директор на „ Пирогов “ и заместник-председател на БЛС.
„ Един от главните причини на доста хора е, че не били виждали болен от ковид. Ако инцидентно някой от вас към момента няма прочут от своя непосредствен кръг, който се е разболял, то в идващите две до три седмици най-вероятно ще има. До края на годината евентуално всеки един от нас ще познава някой, който е умрял от COVID-19 “, сподели проф. Габровски.
 Проф. Балтов: Лекарите се готвят за по-лош сюжет с пик на инфекциите през ноември Проф. Балтов: Лекарите се готвят за по-лош сюжет с пик на инфекциите през ноември
Медицинските експерти се приготвят за по-лошия сюжет със сериозен пик на инфекциите през ноември. Тогава записаните случаи ще...
„ Абсолютно несъмнено е, че във всички лечебни заведения в страната ще има откривани нови и нови случаи на COVID-19 “, на мнение е той. „ стартира да завзема от ден на ден и повече територии. Навсякъде се случва едно и също и тези обстоятелства са извънредно притеснителни “, разяснява той.
Според него защото страната ни се е справила добре със обстановката през март, доста хора са решили, че подобен вирус няма. „ Тази зараза освен, че съществува, само че тя се и разраства. Успокоихме се прекалено много и по тази причина в този момент влизаме в този зимен сезон с летящ старт “, сподели зам.-директорът на „ Пирогов “.
„ Знаете, че има такава доктрина, че вирусът се трансформира, тъй че да не убива своя притежател. Разпространявайки се измежду популацията в някаква степен има интерес ние да сме живи. Надявам се, преминавайки през популацията, той да нападна малко по-малко нашия организъм. Засега обаче това е единствено съмнение. Факт е обаче, че този напор към високоспециализираните звена за интензивни грижи не е толкоз тежък, колкото беше през месеците март и април на всички места по света “, уточни проф. Габровски.
Според него децата би трябвало да вървят на учебно заведение при ред и надзор. Той бе безапелационен, че би трябвало да минем дружно през тази рецесия, а основната дума е „ взаимност “. Трябва да бъдем и по-спокойни, по-дисциплинирани и да съблюдаваме разпоредбите.
 Трагедията COVID-19: Цяло семейство български лекари пострада грубо Трагедията COVID-19: Цяло семейство български лекари пострада грубо
Цяло семейство български лекари пострада извънредно тежко от COVID-19. За нещастието се разбра от обява в персоналния профил във Face...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР