Цифрите показват картината в Хърватия една година след приемане на

...
Цифрите показват картината в Хърватия една година след приемане на
Коментари Харесай

Има ли какво да ядат хърватите една година след приемане на еврото

Цифрите демонстрират картината в Хърватия една година след приемане на еврото.

Искам да поздравя българските сътрудници за влизането в Шенген. Това е значима стъпка към цялостната интеграция в Европейски Съюз. Следващата стъпка е участието в еврозоната. 

Това съобщи хърватският евродепутат Желяна Зовко, която взе присъединяване в конференцията „ Бъдещето на финансовата интеграция на Европейски Съюз: Разширяване на еврозоната и основаване на цифрово евро “, проведена от българския евродепутат Емил Радев в Брюксел, съобщи кореспондент на Novini.bg. 

" В Хърватия отбелязахме една година от въвеждането на еврото и влизането в Шенген. Така завърши задълбоченото ни консолидиране в европейското семейство. Предстои да влезем в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Еврото е втората по мощ валута.

Преходът към еврото бе голямо предизвикателство за Хърватия, тъй като той съответства с епидемията от Ковид и ръстта на цените на енергийните източници. Въпреки тези провокации - преходът бе сполучлив. 61% хърватите считат, че преходът от куна към евро е минал добре и без проблеми ", разкри тя. 

" С приемането на еврото Хърватия стана по-устойчива стопански. Овладяхме инфлацията, както и нарастването на цените на енергийните източници. За тази година се планува 2,4% инфлация, която рекордна ниска в цялата еврозона. Очаква се и рекордно нарастване на Брутният вътрешен продукт.

Приемането на еврото укрепи икономическите основи на Хърватия, само че също по този начин и ускори интереса на задграничните вложители. Бележим най-хубави реултати на задгранични вложения от години насам.

Приемането на еврото понижи цените на артикули и услуги и подсигурява икономическа непоклатимост. Желая на България триумф и да последва нашия образец ", прикани Желяна Зовко. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР