Цифрите, които са жизненоважни за българските граждани, не са в

...
Цифрите, които са жизненоважни за българските граждани, не са в
Коментари Харесай

Румен Радев: Самодоволството на фона на милионите бедни не е уместно

Цифрите, които са жизненоважни за българските жители, не са в интерес на ръководещите. Мисля, че самодоволството на фона на милионите небогати и унизени не е подходящо. С тези думи президентът Румен Радев разяснява изявленията на премиера Бойко Борисов, че новият бюджет е най-абмициозният и най-щедрият от началото на прехода.
Преди да развява своя оптимизъм, дано държавното управление прочете демографските статистики, престъпните летописи, да се запознае с цифрите, които мерят стандарта и качество на живот в най-изостаналите страни от Европейски Съюз, които са надалеч от нас, добави президентът, който през днешния ден взе участие в тържеството по случай завършването на „ Випуск Ботевски – II промяна “ на Военна академия “Георги Стойков Раковски”.
Помолен да разяснява абсурда с Държавната организация за българите в чужбина и задържането на нейното управление, президентът уточни, че е рано да се дават оценки. Вижте, акции - доста, само че присъди малко в България. Оценки можем да създадем откакто обвиняването бъде сполучливо предпазено в съда. При всички положения следствието и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи обществения запас, е наложително изискване за излекуване на държавността, добави Румен Радев.
Президентът уточни, че сигнали за злоупотреби в ДАБЧ са постъпвали и в президентската институция и са били предадени в прокуратурата.
Държавният глава разяснява и последните показни акции против предприемачи у нас. За да имаме сполучлива битка с олигархията, би трябвало да имаме правоохранителни органи, които да не се въздействат от политическата обстановка, а да бъдат подвластни само на закона и да навлизат и в икономическия, и в политическия периметър на ръководещите, съобщи още президентът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР