Цецка Бачкова се кандидатира за председател на Демократи за силна

...
Цецка Бачкова се кандидатира за председател на Демократи за силна
Коментари Харесай

Цецка Бачкова ще конкурира Атанас Атанасов за председател на ДСБ

Цецка Бачкова се кандидатира за ръководител на Демократи за мощна България. Тя предложения на спор за бъдещето на партията съперника си за поста - досегашния водач Атанас Атанасов. Така кандидатите за водач на групировката стават двама.

Сегашният заместник-председател на ДСБ Цецка Бачкова разгласи във ФБ, че ще се кандидатира за ръководител на партията.

В обществената мрежа тя разгласи, че желае ДСБ още веднъж да заеме своето почтено място на политическата карта в страната и Европа и има вяра, че може да въодушеви и управлява хората, с които ще осъществят това.

Бачкова насочи покана към настоящия водач на партията Атанас Атанасов. Новият кандидат за поста изиска двамата да проведат отворен и обществен спор за бъдещето на ДСБ, Демократична България и дясното политическо пространство.

Мандатът на Атанас Атанасов изтече предходната година.

След изборните резултати на обединението Демократична България на последните парламентарни избори, от която ДСБ е част, Атанасов разгласи, че поема политическата отговорност и ще насрочи национална конференция за избор на ново управление. Той също изиска втори мандат, а преди дни съобщи пред БНР:

" Считам, че за този четири години и половина интервал, който оглавявам партията, считам, че тя още веднъж влезе в българския парламент, получи парламентарно посланичество и, както споделя народът, конете не се смеят в брода. А ние сега сме част от болшинство, участваме в ръководството на страната и в този момент би трябвало да се търси непоклатимост, а не да се разклащат основите ".

По-рано другият заместник-председател на ДСБ Радан Кънев заяви, че се отхвърля от конкуренцията за лидерското място.

Националната конференция, на която ДСБ ще избере нов ръководител, е планувана за 12 февруари.

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР