Церемонията ще бъде заснета и излъчена от Българската национална телевизия

...
Церемонията ще бъде заснета и излъчена от Българската национална телевизия
Коментари Харесай

Кой ще бъде носителят на отличието „Будител на годината“ за 2019 г.

Церемонията ще бъде снимана и излъчена от Българската национална телевизия на 1 ноември - Денят на националните будители, от 23,30 ч.
Кой ще бъде носителят на оценката „ Будител на годината " за 2019 година може да дефинира всеки, който даде своя глас до 24:00 ч. на 31 октомври за една от номинираните личности/каузи на уеб страницата на Българското национално радио.

Инициативата „ Будител на годината " се организира за шеста поредна година с поддръжката на доктор Милен Врабевски и Фондация Българска Памет.

Тазгодишните будителски номинации бяха направени въз основата на 16 оферти на журналистическия екип на стратегия „ Христо Ботев " и над 110 оферти, подадени от слушатели на БНР.

Журито, което подбра номинациите е в състав: проф. Огнян Герджиков, доктор Милен Врабевски, проф. Пламен Павлов, Добрина Чешмеджиева, Кирил Калев, Елеонора Гаджева, Снежана Йовева-Димитрова и Ива Дойчинова.

Сред номинираните през 2019 година будители са младата българската шах сензация Нургюл Салимова; основателите на първата денонощна библиотека в Студентски град StudyHub;младият доктор Шеип Панев, който прави безвъзмездни прегледи на възрастни и деца; Никола Рахнев, основател на Гората.бг - най-голямата доброволческа самодейност в България, засаждаща гори и дървета в цялата страна; Роси Златева, сполучлива бизнесдама, която взема решение да стартира работа като учител по математика в Столипиново; Пламен Иванчев, млад мъж, предан на задачата да вдъхне живот на едно българско село; доктор Росица Тропчева, изобретател на революционни за здравето пробиотични артикули, наставник и учител на възпитаници и студенти в региона на приложната наука; акад. Пламен Карталов, разширил визията за оперното изкуство като елитарна и затворена в залите култура; Инициативата „ Капачки за бъдеще ", която трансформира пластмасови капачки в здравна техника за общинските лечебни заведения в дребните обитаеми места и Илияна Стоянова и Йоан Колев за самодейността им с идея WIND2WIN за чисто Черно море.
Крайният период, до който всеки подаден глас ще бъде зачетен е 24:00 ч. на 31 октомври 2019 година Тогава ще бъде избран и „ Будителят на годината ", който е получил най-голяма поддръжка за работата и концепциите си.

Церемонията „ Будител на 2019 година " ще бъде снимана и излъчена от Българската национална телевизия на 1 ноември - Денят на националните будители, от 23,30 ч.

За Фондация Българска Памет
Фондация „ Българска памет " е учредена през 2007 година от доктор Милен Врабевски. Тя се занимава с създаването на изобретателни европейски планове, както и с начинания за запазване на българскотокултурно завещание, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се осъществят в четири съществени посоки: Утвърждаване на националното възприятие у най-младите, посредством начинания за запазване на културно-историческото наследство; Инициативи за битка с демографската рецесия в България; Образователни начинания за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за създаване на стопанска система на знанието и реализация на младежите в България. Фондацията поддържа национално виновни начинания в духа на демократичните полезности на Обединена Европа - плурализъм, приемливост, самостоятелност и единодушие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР