Церемонията по запалване на олимпийския огън за тазгодишните Летни олимпийски

...
Церемонията по запалване на олимпийския огън за тазгодишните Летни олимпийски
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Палят олимпийския огън в Гърция без публика

Церемонията по запалване на олимпийския огън за тазгодишните Летни олимпийски игри в Токио ще се организира през днешния ден без аудитория. На събитието ще участват президентът на Гърция Прокопис Павлопулос, ръководителят на Международния олимпийски комитет Томас Бах и ръководителят на Гръцкия олимпийски комитет Спирос Капралос.

Броят на гостите е стеснен до най-малко поради епидемията от ковид. След като бъде разпален от слънчевите лъчи на стадион „ Панатенаик “ в Атина, олимпийският огън ще премине през 31 града в Гърция и ще обиколи 15 археологически обекта. Ще бъдат изминати 3 500 километра, до момента в който идната седмица, на 19 март дойде на Олимпийския стадион в Атина. В гръцката столица той ще бъде предаден на уредниците на Летните олимпийски игри в Токио.

Заради обстановката с ковид през днешния ден на запалването ще участват единствено стотина посетители, представители на Международния олимпийски комитет и Токио 2020. Броят на публицистите също е стеснен до най-малко.

Вчера мина сполучливо генералната подготовка на паленето на олимпийския огън, която също беше без аудитория.

От Гръцкия олимпийски комитет са изпратили специфични упътвания и указания до всички градоначалници на градовете, през които огънят ще премине. В деня на откриването на Игрите огънят тържествено се възпламенява на Олимпийския стадион и той гори до края на игрите. Ритуалът се извършва от 1936 година /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР