Церемонията по връчването на наградите Оскар тази година определено ще

...
Церемонията по връчването на наградите Оскар тази година определено ще
Коментари Харесай

Оскари 2020, Натали Портман и какво е значението на бродираните имена на наметалото ѝ

Церемонията по връчването на премиите Оскар тази година несъмнено ще влезе в историята. Основната причина за това е, че южнокорейският " Паразит " завоюва в категорията за най-хубав филм и се трансформира в първият чуждоезичен филм, който реализира това.

И въпреки че сходно самопризнание е в действителност огромно, и това е отлично, съгласно актрисата Натали Портман въпреки всичко има един факт, на който би трябвало да се обърне внимание - че няма никакви номинирани дами измежду режисьорите.

Натали Портман се опита по най-демонстративния метод да подчертава на тази дребна детайлност. Актрисата се появи със стилна рокля на Dior с покривало, на което тънко бяха избродирани имената на всички дами режисьори, които не бяха номинирани за филмите им през 2019 година

Между тях попадат имената на Лорен Скафария за " Да свалиш Уолстрийт ", Лулу Уанг за The Farewell, Грета Гъруиг за " Малки дами ", Мариел Хелър за A Beautiful Day in the Neighborhood и други.

Липсата на посланичество от страна на дамите при режисьорите в церемонията по награждаването, дружно с неналичието на разнообразие, е една от най-повтарящите се рецензии всякога, когато се чества ново издание.

Това бяха 92-ите награди на Академията, а досега в историята единствено пет дами са номинирани в категорията за най-хубав режисьор, като Катрин Бигелоу е единствената, която получава статуетка за " Войната е опиум " през 2008 година /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР