Церемонията по провъзгласяване на крал Чарлз Трети за държавен глава

...
Церемонията по провъзгласяване на крал Чарлз Трети за държавен глава
Коментари Харесай

Днес Чарлз ще бъде провъзгласен за крал

Церемонията по прокламиране на крал Чарлз Трети за държавен глава на Канада ще се състои през днешния ден в Отава, заяви канцеларията на канадския генерал-губернатор Мери Саймън, която е формален представител на английския монарх в страната, съобщи Ройтерс.

Церемонията ще стартира в 10:00 ч. локално време (14:00 ч. по Гринуич) в " Ридо хол ", формалната резиденция на генерал-губернатора.

Седемдесет и три годишният Чарлз Трети автоматизирано стана крал на Англия и държавен глава на 14 други страни и територии, в това число Канада, когато майка му кралица Елизабет Втора умря на 96-годишна възраст.

Макар Канада да престана да бъде колония на Англия през 1867 година, тя остана в границите на Британската империя до 1982 г и към момента е член на Общността на нациите, чиито страни имат за държавен глава английския монарх.

Чарлз Трети ще бъде провъзгласен през днешния ден и за крал на Англия. Както заяви по-рано Бъкингамският замък, съвещанието на Съвета за заместничество на престола, който ще разгласи сина на Елизабет Втора за нов монарх, ще стартира в Лондон в 10:00 ч. локално време.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР