Церемонията по провъзгласяване на крал Чарлз Трети за държавен глава

...
Церемонията по провъзгласяване на крал Чарлз Трети за държавен глава
Коментари Харесай

Днес е церемонията по провъзгласяване на крал Чарлз Трети за държавен глава на Канада


Церемонията по прокламиране на крал Чарлз Трети за държавен глава на Канада ще се състои през днешния ден в Отава, заяви канцеларията на канадския генерал-губернатор Мери Саймън, която е формален представител на английския монарх в страната, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 65
Церемонията ще стартира в 10:00 ч. локално време (14:00 ч. по Гринуич) в " Ридо хол ", формалната резиденция на генерал-губернатора.

Седемдесет и три годишният Чарлз Трети автоматизирано стана крал на Англия и държавен глава на 14 други страни и територии, в това число Канада, когато майка му кралица Елизабет Втора умря на 96-годишна възраст.

Макар Канада да престана да бъде колония на Англия през 1867 година, тя остана в границите на Британската империя до 1982 г и към момента е член на Общността на нациите, чиито страни имат за държавен глава английския монарх.

Чарлз Трети ще бъде провъзгласен през днешния ден и за крал на Англия. Както заяви по-рано Бъкингамският замък, съвещанието на Съвета за заместничество на престола, който ще разгласи сина на Елизабет Втора за нов монарх, ще стартира в Лондон в 10:00 ч. локално време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР