Церемонията по предаването на олимпийския огън в Гърция на 19

...
Церемонията по предаването на олимпийския огън в Гърция на 19
Коментари Харесай

Без деца при предаването на олимпийския огън заради коронавируса

Церемонията по предаването на олимпийския огън в Гърция на 19 март ще се организира без наличието на деца като защитна мярка поради епидемията от ковид, разгласи президентът на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори.

Същите ограничения ще бъдат в действие и за церемонията при идването на олимпийския огън на 20 март в Япония. Това значи, че 340 японски деца няма да може да се включат в двете церемонии.

Мори, някогашен министър ръководител, който оглавява организационния комитет за Токио 2020, още веднъж отхвърли спекулациите, че Игрите може да бъдат анулирани заради епидемията от ковид.

"Невъзможно ", съобщи Мори пред кореспонденти, които попитаха за вероятно отменяне на олимпиадата.

Забраниха ръкостискането в британския футбол

Преди няколко дни, когато той беше запитан по кое време уредниците могат да вземат решение за промени в графика на олимпиадата, в случай че епидемията продължава да се популяризира, Мори сподели: "Не съм Бог, тъй че не знам. "

Броят на инфектираните от ковид в Япония доближи 1057 души, а умрелите са 12.

Олимпийският огън ще бъде разпален на церемонията в Олимпия на 12 март, след което седем дни щафетата ще премине през Гърция. На 19 март олимпийските огън ще бъде предаден на японските уредниците, а в церемонията беше планувано да вземат участие 140 японски деца. На 20 март други 200 деца трябваше да се включат в церемонията по идването на огъня в Япония, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР