Церемонията по полагане на ковчега на принц Филип в кралската

...
Церемонията по полагане на ковчега на принц Филип в кралската
Коментари Харесай

Защо Хари не се появи на панихидата на принц Филип?

Церемонията по полагане на ковчега на принц Филип в кралската гробница на параклиса "Сейнт Джордж " в двореца Уиндзор събра на едно място всички, които желаеха да отдадат респект на брачна половинка на кралицата.

Събитието почетоха принц Чарлз и брачната половинка му Камила, министър председателят на Англия Борис Джонсън, както и херцозите на Кеймридж и техните прелестни пораснали деца – 6-годишната принцеса Шарлът и 8-годишния принц Джордж:
 Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот на службата в памет на принц Филип  Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот на службата в памет на принц Филип  Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот на службата в памет на принц Филип  Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот на службата в памет на принц Филип
Над 30 кралски особи от целия свят дохвърчаха до Англия, с цел да участват на пaнихидата. Сред тях видяхме принц Албер от Монако, датската кралица Маргрете,Норвежката кралица Соня и испанския крал Фелипе. Липсата на един съответен човек обаче се усещаше изключително мощно и повдигна доста въпроси в общественото пространство.

Най-вероятната причина за отсъствието на принц Хари е казусът с обезпечаването на защита и нейното финансиране.

Напомняме, че откакто се отхвърлиха от привилегиите си като членове на кралското семейство през 2020-та, Меган и Хари останаха без защита, която до тогава се финансираше от парите на данъкоплатците. Херцогът на Съсекс по това време самичък предложи да поеме разноските за отбраната си. Въпреки че молбата му бе отхвърлена, той съобщи, че има подготвеност да поеме разноските си.

През януари тази година внукът на кралицата на Англия Прити Пател, лишило го от полицейския екип, който го охраняваше в Обединеното кралство.

Голяма част от кралските специалисти осъдиха отсъствието му и са безапелационни, че това никога не е уважителна причина.
 Панихидата на принц Филип в параклис  Панихидата на принц Филип в параклис  Панихидата на принц Филип в параклис  Панихидата на принц Филип в параклис
Ричард Грифин – някогашен офицер на кралската отбрана, който отговаряше за сигурността на принц Филип в продължение на 14 години, признава, че отсъствието на Хари е "разочарование за всички ":

Хората говореха за това. Казваха, че трябваше да е тук.

Ако толкоз беше обезпокоен за сигурността си, можеше просто да стои покрай татко си и брат си, за които се грижи кралската защита.

Кралският биограф Анджела Левин обаче не е сигурна, че Хари съжалява за решението си:

Той е различен човек. Не е несъмнено дали е осъзнал постъпката си, дали съжалява и дали в миналото ще съжалява за решението си.

Хари, който интервюирах, не е този Хари, който виждаме през днешния ден. Сега той е изпълнен с яд и не стопира да мисли единствено за себе си.
 Принц Хари и Меган Маркъл на аления килим в Ню Йорк  Принц Хари и Меган Маркъл на аления килим в Ню Йорк  Принц Хари и Меган Маркъл на аления килим в Ню Йорк  Принц Хари и Меган Маркъл на аления килим в Ню Йорк
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР