Церемонията по откриването на олимпийските игри в Токио трябва да

...
Церемонията по откриването на олимпийските игри в Токио трябва да
Коментари Харесай

Продуцент предлага откриването на игрите в Токио да акцентира върху коронавируса

Церемонията по откриването на олимпийските игри в Токио би трябвало да признае рецесията с ковид COVID-19 и да прави препреатка към него. Това съобщи изпълнителният продуцент на церемониите по откриването и закриването Марко Балич.

Пандемията от ковид наложи невиждано отсрочване на игрите с една година. Вместо през 2020 година, те ще се проведат през 2021-а.

" Смятам сигурно, че олимпийската гала, която е прозорец на цялото човечество, ще би трябвало да отразява или да загатва по някакъв метод случилото се ", сподели Балич пред " Ройтерс " в телефонно изявление от вкъщи си в Милано.

През последните три седмици Балич е затворен в къщата си, защото Италия е под карантина поради над 10 хиляди смъртни случая.

" Мога да кажа, че бяхме почнали подготовки и имахме построени модели. Всичко се получаваше добре за церемонията ", добави Балич и посочи, че поддържа концепцията за отсрочване.

До момента игрите са отлагани само поради двете международни войни. За последно това се случва през 1940 година, когато олимпиадата още веднъж е в Токио.

" Посланието, което би трябвало да отправим, е да създадем най-големия състезателен празник в миналото. Нека си дадем време раните ни да зараснат, да осмислим какво ни се случва. Получаваме неповторима опция е да имаме спомагателни 12 месеца, както ние за рационализиране, по този начин и спортистите за подготовка. В олимпийските игри е заложено да промотират мира, по тази причина мисля, че те ще бъдат във време, в което хората ще покажат, че са превъзмогнали рецесията от ковид ", сподели още продуцентът.

" Мисля, че напъните, които креативният екип ще впрегне ще са огромни. Могат да заложат на зараждащия се живот и по какъв начин човек се изправя в подобен сложен миг ".

Колко ще коства отлагането на игрите четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1269)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР