Церемонията по откриването на летния туристически сезон 2018 в Санаторно-оздравителният

...
Церемонията по откриването на летния туристически сезон 2018 в Санаторно-оздравителният
Коментари Харесай

Лято 2018 „пристига“ в „Камчия“ на 1 юни


Церемонията по откриването на летния туристически сезон 2018 в Санаторно-оздравителният комплекс „ Камчия “ ще се състои на 1 юни на плажа пред Клуб-ресторант „ Кристал “. В неповторимата интернационална столица на щастливото детство „ Камчия “, по традиция лятото идва в деня на детето. В Санаторно-оздравителния комплекс целогодишно си дават среща младежи от над 60 страни по света. В разнообразните ярки тематични лагерни смени те поддържат връзка, творят, учат, спортуват, забавляват се и събират сили за нови планове.



В началото на летния туристически сезон интензивно се приготвя плажната линия пред комплекса. За удобството и спокойствието на своите посетители Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» за поредна година обезпечава за лична сметка пет водноспасителни поста със 17 висококвалифицирани спасители, готови от Българския червен кръст, медицински екип - доктор и здравна сестра, медицински пункт с опция за оказване на неотложна помощ, реанимационен автомобил. Монтират се пътеки, тенти, съблекални и душове, които се употребяват гратис от гостите на курортния комплекс. Ежедневно се прави разчистване и сметосъбиране.



За поддържането на плажната линия Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» си партнира с Община Аврен.

«Общината се развива като най-хубавата българска дестинация за детски туризъм», разяснява кметът Емануил Манолов. За поредна година Община Аврен и Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» сплотяват старания в обезпечаването на най-хубави условия за сигурност и сигурност на почиващите на морския бряг. «За да притеглим повече туристи в Авренска община, плажът би трябвало да бъде поддържан освен от нас и от Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия», който е единственият действителен вложител на територията на Общината и най-големият поданик, само че е належащо изпитание и от държавата», сподели той. Емануил Манолов добави, че е получил уверението на Областната администрация - Варна, че ще бъдат обезпечени спомагателни избавителни постове в неохраняемата зона на плажа. «В момента приготвяме проектирането за рехабилитация на плажна алея, с цел да придобие тя съвременен, хубав и запаметяващ се вид».



„ Плажът на „ Камчия “ е прелестен, плитък – отличен за деца. Тук идват доста туристи от цяла България, които остават с прелестни усещания. До момента нямаме произшествия. Когато се наложи, оказваме помощ и в неохраняемата зона “, разяснява Васил Василев – старши избавител на плаж „ Кристал “. Той и още 17 спасители към този момент осма година се грижат и дават отговор за зоната пред СОК „ Камчия “. Той подсети, че плажуващите би трябвало прецизно да съблюдават напътствията на Водноспасителната работа.



Комплексът посреща новия летен сезон като единствения български пълновръстен член на Международната асоциация на детските лагери (ICF), в която членуват над 4300 организации от 90 страни по света. „ Камчия “ получи висока оценка и от специалистите от комисията по туризъм към Организация на обединените нации.

В края на предходната година комплексът бе разгласен за най-зелената туристическа компания в България за грижите за запазване на околната среда. Комплексът е сертифициран по европейските стандарти за запазване на околната среда и има екосертификат ISO14001.

 

Заповядайте и Вие! Очакваме Ви – 1 юни, плаж «Кристал»!

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР