Церемонията беше водена от актрисата, носителка на наградата Еми“ и

...
Церемонията беше водена от актрисата, носителка на наградата Еми“ и
Коментари Харесай

Принц Уилям обявява победителите в наградата Earthshot в Сингапур на звездна церемония

Церемонията беше водена от актрисата, носителка на премията „ Еми “ и звездата от „ Тед Ласо “ Хана Уодингам и артистът от „ Златен глобус “ Стърлинг К. Браун.

Поп групите Bastille и One Republic извършиха музика и някои известни лица раздадоха премиите, направени с рециклирани материали, на петимата спечелили.

Сред връчващите премиите бяха звездата от „ Властелинът на пръстените “ Кейт Бланшет, артист от Хонконг и занаятчия на бойни изкуства Дони Йен и Робърт Ъруин, австралийски природозащитник и наследник на починалия Стив Ъруин.

Изображение: австралийският природозащитник Робърт Ъруин и неговата другарка Рори Бъки. Снимка: AP Изображение: Bastille се показва на премиите. Снимка: AP

Членът на Съвета за награди сър Дейвид Атънбъроу, 97, също се появи във видео, в което сподели, че „ можем да живеем както добре, по този начин и отговорно на нашата планета “.

Тазгодишните спечелили бяха Accion Andina, GRST, Морската стратегия WildAid, S4S Technologies и Boomitra. Всеки ще получи по £1 милион, с цел да мащабира своите решения за климата и околната среда.

Принц се майтапи с финалистите на Earthshot

„ Надежда “ измежду „ климатична рецесия “

призна климатичната рецесия по време на речта си, само че поддържа „ оптимизъм и вяра " за бъдещето на планетата.

Той сподели: „ Последната година беше година на огромни промени и още по-големи провокации. Година, в която резултатите от климатичната рецесия станаха прекомерно забележими И година, която накара толкоз доста хора да се почувстват победени, вярата им да понижава.

„ Въпреки това, както видяхме довечера, вярата остава. Светлината на оптимизма гори блестящо в нашите финалисти на Earthshot.

„ Вярвам, че ще намерим куража да го създадем. Ще намерим куража, тъй като ще се придържаме към най-мощните мотиватори от всички - оптимизъм и вяра. "

Изображение: Принц Уилям с финалисти на Earthshot Prize. Снимка: AP

Прочетете повече:
Принцът получи значка Blue Peter за стартирането на премията Earthshot
Принцът и принцесата на Уелс търсят основен изпълнителен шеф с „ ниско его “

Earthshot, стартирана от принца през 2020 година, е кръстена на премията Moonshot на президента Кенеди, която сложи началото на задачата да се приземи човек на Луната.

Всеки от спечелилите се концентрира върху разнообразни аспекти, с цел да бъде от изгода за околната среда.

Accion Andina работи в цяла Южна Америка, с цел да отбрани горите на Андите, до момента в който основаната в Индия S4S Technologies употребява слънчева сила за битка с питателните боклуци и за опазване на реколтата.

GRST се стреми да направи електрическите коли още по-чисти посредством преработване на литиево-йонни батерии; WildAid има за цел да постави завършек на противозаконния лов на риба и да ускори опазването на океана, а Boomitra се концентрира върху регенеративното земеделие за унищожаване на излъчванията с повече облаги за фермерите.

Принцът на Уелс не беше съпроводен в Сингапур от принцесата на Уелс, която остана вкъщи, с цел да помогне на принц Джордж с учебните изпити.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР