Церемония по валидирането на марка 150 години Българска академия на

...
Церемония по валидирането на марка 150 години Българска академия на
Коментари Харесай

Юбилейна марка за 150-годишнината на БАН

Церемония по валидирането на марка " 150 години Българска академия на науките " ще се състои през днешния ден от 11.00 в зала " Проф. Марин Дринов " на Българска академия на науките. Това оповестяват от пресцентъра на Академията.

Събитието, което е част от програмата за честване на 150-годишнината на Българска академия на науките, ще открие ръководителят на Академията акад. Юлиан Ревалски. Очаква се да участва и министърът на превоза, осведомителните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Изпълнителният шеф на " Български пощи "  Деян Дънешки ще разгласи валидирането и откриването на краткотрайна пощенска станция, ситуирана във фоайето на Българска академия на науките. Художникът на плана Мая Стайкова ще опише за работата си по дизайна на марката.

След церемонията ще бъде показан и пълнометражен документален филм " Храмът на познанието - 150 години Българска академия на науките ". Филмът е отдаден на най-старата и уважавана българска институция в новата ни история. От годините в емиграция и първите стъпки в освободената българска страна, от столетия на войни, политически разтърсвания и превратности до наши дни, това е трогателен роман за една непрекъсната борба. Битка за опазването на българската просвета, просвета и дух.

Сценарист на кино лентата е Димитър Стоянович, режисьор е Лъчезар Аврамов, а оператор е Калоян Божилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР