Церемония по валидиране на марка „150 години Българска академия на

...
Церемония по валидиране на марка „150 години Българска академия на
Коментари Харесай

Юбилейна марка и документален филм по повод 150-годишнината на БАН

Церемония по валидиране на марка „ 150 години Българска академия на науките " ще се организира на 07.10.2019 година от 11:00 в зала „ Проф. Марин Дринов " на Българската академия на науките (ул. „ 15 ноември " № 1). Събитието, което е част от програмата за честване на 150-годишнината на Българска академия на науките, ще открие ръководителят на Академията акад. Юлиан Ревалски, чака се да участва и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Изпълнителният шеф на „ Български пощи " Деян Дънешки ще разгласи валидирането и откриването на краткотрайна пощенска станция (разположена във фоайето на БАН). Художникът на плана Мая Стайкова ще опише за работата си по дизайна на марката.

След церемонията ще бъде показан пълнометражен документален филм " Храмът на познанието - 150 години Българска академия на науките ". Филмът е отдаден на най-старата и уважавана българска институция в новата ни история. От годините в емиграция и първите стъпки в освободената българска страна, от столетия на войни, политически разтърсвания и превратности до наши дни, това е трогателен роман за една непрекъсната борба. Битка за опазването на българската просвета, просвета и дух.

Сценарист на кино лентата е Димитър Стоянович, режисьор Лъчезар Аврамов, а оператор на кино лентата е Калоян Божилов. Участват актьорите Цветана Манева, Йоана Буковска, Ириней Константинов, Георги Тенев, Камен Воденичаров, Драгомир Симеонов, Веселин Калановски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР