Церемония по кръщаване на нов холандски кораб - саморазтоварваща се

...
Церемония по кръщаване на нов холандски кораб - саморазтоварваща се
Коментари Харесай

Кръстиха нов холандски кораб във Варна

 Церемония по кръщаване на нов холандски транспортен съд - саморазтоварваща се драга, се организира в корабосторителния цех на МТГ " Делфин “ край Варна. На събитието участваха кметът Иван Портних, Пейчо Пейчев- зам.-кмет, зам.-ръководител на посолството на Нидерландия у нас - Петер ван Флийт, кметът на холандския град Дордрехт - Ваутер Колф, побратимен град с Варна, представители на фирмите Royal IHС и Duch dredging, както и домакините от МТГ " Делфин “. Корабът получи името Lesse. 

" Винаги е трогателен моментът, когато корабостроителят предава нов кораб в ръцете на притежателя. И това е следващо празненство, на което участвам в МТГ " Делфин “. Поздравявам и вложителите, и изпълнителите – от българска и холандска страна, чието партньорство потвърждава на процедура отличните взаимоотношения сред нашите страни, само че и сред побратимените градове Варна и Дордрехт! Пожелавам на екипа на МТГ " Делфин “ да работи все по този начин интензивно и да имат доста мотиви за кръщаване на нови плавателни съдове “, съобщи кметът Иван Портних. 

Поздравления за новия кораб насочиха кметът на Дордрехт, зам.-ръководителят на посолството на Нидерландия и Николай Иванов – водещ корабостроител от МТГ " Делфин “. 

Новият транспортен съд е предопределен за поддръжка на плавателни канали, акватории и водни вътрешни пътища. Той е оборудван с съвременна електронна система за позициониране, изследване и осъществяване на драгажни действия.  Това е трети кораб, поръчан във варненската компания от холадските компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР