Ценя подкрепата на БСП, ДБГ и на всяка формация, както

...
Ценя подкрепата на БСП, ДБГ и на всяка формация, както
Коментари Харесай

Мая Манолова: Борисов не разбира как функционира държавата. Какви милиони ми е давал той? Той е слуга на гражданите, те му плащат заплатата

Ценя поддръжката на Българска социалистическа партия, ДБГ и на всяка групировка, както и на жителите. Това е една храброст да застанеш до мен. Това съобщи претендентът за кмет на София Мая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, депутат от парламентарната група на в ефира на Българска национална телевизия.

" Решението да се кандидатирам узряваше постепенно. Много направихме с моя екип в омбудсманството. Много наши дела буксуваха и бяха стопирани, в случай че бях останала омбудсман щях да остана просто един държавник. Бе почтено да оставя Дияна да продължи. Не знам на какво се основава това фукане на премиера, че ме е направил омбудсман. Това, че ми е давал милиони значи, че той не схваща по какъв начин действа страната. Премиерът би трябвало да е прислужник на жителите, тъй като те заплащат заплатата му ", отсече Манолова.

По думите й генерално сгрешен е моделът, по който се ръководи София. " Този модел бе натрапен преди 14 години и мултиплициран в цялата страна. Неефективно се харчат парите на жителите. За едно и също нещо се заплаща по два пъти. Пример за това е сметосъбирането в София - едни и същи са претендентите и на сегашната социална поръчка, един е претендентът за основен прокурор, моделът е когато се стопира стратегия " Хоризонт " и ръководителят на медийната комисия не знае за какво, моделът са перките по Граф Игнатиев, моделът е неналичието тук-там в детските градини, моделът е прашната и мръсна София ", сподели тя.

" Неефективно изхарчените пари се виждат в завода за отпадък. Произвежда се висококачествено гориво, което трябваше да понижи сметките на софиянци за парно, само че то се загробва. Преди 4 години Фандъкова даде обещание точно това. В завода за отпадък се създава RDF и се загробва 300 тона от това гориво годишно. Затова столичани заплащат по 27 млн. лева за преправка, 3 млн. лева за загробването му и 6 млн. лева за изгарянето му в циментовите фабрики. Това което ме накара да проучвам този проблем е оповестената в последния миг социална поръчка за 50 млн. лева Това ли е кръгова политика - най-после парите да бъдат изхарчени неефективно ", запита още Манолова.

" Ще има борба не против един претендент, а срещи модела- балотаж сред тези, който желаят друго ръководство и тези, които пазят статуквото ", счита тя.По думите й Фандъкова е просто назначена на поста, а други вземат решенията и ръководят столицата. " Гражданите би трябвало да вземат участие в ръководството на София посредством цивилен препоръки и електронни референдуми. Нека хората вземат решение, тъй като когато го вършат партиите - решенията не са положителни. Искам едно гише, което всеки да носи в джоба си, онлайн търгове и публични поръчки, цялостна бистрота. Няма да разреша да бъде застроено нито едно блоково пространство, нито един парк. Младите би трябвало да са спокойни, че децата са им в детските градини, а за бизнеса да има бърза писта ", безапелационна е тя.

Манолова съобщи още, че не гледа на тези избори като на борба. " Гледам на тази акция като една опция да извадим метода по който се ръководи столицата на ярко, и като метод жителите да се включат в ръководството на града ", сподели Манолова.

Тя бе безапелационна, че ще даде късмет на млади и дейни хора, които са потвърдени експерти. " Трябва да има фантазия за София. До мен ще има един млад и потвърден екип. Защо да не превърнем София във Виена на Балканите ", запита още тя. По думите ѝ европейските градове са едни умни градове, те са градове, в които младите могат да свършат всичко през телефона си. Моята идея е да превърнем София в един интелигентен и зелен град ", съобщи претендентът за кмет на столицата.

Що се отнася до " Топлофикация София " Манолова съобщи, че сдружението се източва и запита къде е столичният кмет. " Частен индивид купува на ниска цена токът от Топлофикация и го продава скъпо, той е на облага, а сдружението е на загуба. След това този индивид продава скъпо ток на Топлофикация. Сметките са неразбираеми и неразбираеми, хората живеят с чувството, че ги ограбва. Дружеството е изгубило най-ценното - доверието на столичани. Трябва да се оздрави ", сподели още Мая Манолова и добави, че пред погледа на Столичния общински съвет се точат милиони от Топлофикация. Нито една от идеите зад които съм седяла като омбудсман - няма да се промени ", посочи още тя.

Мая Манолова е безапелационна, че не се опасява от компроматна война против нея.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElementById( " commentBannerContainer " ).st
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР