Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ разследват

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ разследват
Коментари Харесай

Разследват смъртни случаи на деца при мистериозна форма на хепатит в САЩ

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати проверяват 109 случая на мистериозна форма на хепатит в детска възраст, в това число пет обявени смъртни случая.

„ Медицински лица и в Съединени американски щати, и по целия свят, работят интензивно, с цел да открият повода за неочакваното заболяване при децата “, заяви Джей Бътлър, заместник-директор на Отдела по инфекциозни болести към Центъра.

Припомняме, че България стартира проби за съществуването изострен хепатит при децата, който е открит в няколко страни в Европа. Това оповестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/.

Здравното министерство е уведомили персоналните лекари, педиатрите, инфекционистите и други медици за записаните в редица страни случаи на изострен хепатит с незнайна етиология при деца, в това число клиничното протичане и лабораторните резултати.

На 5 април 2022 година Англия рапортува към Световната Здравна Организация (СЗО) увеличение на случаите от изострен хепатит с неизяснена етиология при деца под 10 години от Шотландия. До 20 април 2022 година, случаите са 111 и са докладвани от цяла Англия,
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР