Центрове за женско предприемачество ще бъдат създадени в четири държави

...
Центрове за женско предприемачество ще бъдат създадени в четири държави
Коментари Харесай

Четири държави от Дунавския регион подкрепят жените - предприемачи

Центрове за женско предприемачество ще бъдат основани в четири страни от Дунавския район, заяви Ралица Жекова, изпълнителен шеф на Регионалната организация за предприемачество и нововъведения във Варна. Звената ще бъдат структурирани в университети в България, Унгария, Румъния и Босна и Херцеговина.

Изграждането на центровете ще стане в границите на интернационален план за поощряване на предприемачеството измежду младите дами. Средствата за реализацията му - над 2 милиона евро, са обезпечени по стратегия INTERREG. Водещ сътрудник по плана е районната организация, като в него вземат участие още 13 обществени и частни организации от девет страни от Дунавския район.

До края на тази година ще бъде направено изследване какви са потребностите на младите дами, които желаят да стартират собствен бизнес и какви спънки срещат, изясни Жекова. По думите й съгласно проучванията на Глобалния предприемачески екран в европейски мащаб едвам сред 7 и 10 на 100 от тези представители на обществото откриват свои компании, като единствено към 2 % от тях оцеляват след първите три години на пазара.

В рамките на плана сътрудниците ще разработят разнообразни модели за развиване на предприемаческата просвета на младите дами, добави Жекова. Според нея за България могат да бъдат набелязани и съответни ограничения по какъв начин да им бъде оказвана поддръжка, защото асоцииран сътрудник по плана е министерството на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР