Центристкото правителство на Румъния начело с Лудовик Орбан спечели вот

...
Центристкото правителство на Румъния начело с Лудовик Орбан спечели вот
Коментари Харесай

Новото румънско центристко правителство спечели вот на доверие в парламента

Центристкото държавно управление на Румъния отпред с Лудовик Орбан завоюва избор на доверие в Народното събрание, отключвайки процеса по номиниране на нов претендент за еврокомисар на страната, съобщи " Ройтерс ".

" Мина с 240 гласа ", сподели народен представител пред кореспонденти. Правителството на Орбан, което ще размени отиващия си кабинет на Виорика Дънчила, се нуждаеше от 233 гласа, с цел да завоюва вота.

Новата Европейска комисия трябваше да встъпи в служба на 1 ноември, само че политическите промени в Букурещ попречиха на номинирането на нов претендент за комисар, което отсрочи периода за началото на декември.

Правителството на Дънчила беше свалено с избор на съмнение през октомври.

В плана за стратегия на ръководството на водача на Националлибералната партия се споделя, че той ще се опита бързо да прокара проверка и поправяне на " токсични " данъчни и правосъдни ограничения, подхванати от сваленото държавно управление през последните 3 години. В програмата Орбан показва също, че разчита на бързо утвърждение в Народното събрание на бюджета за идната година. Той дава обещание и преодоляване на фискалния недостиг, който е под разрешените от разпоредбите на Европейски Съюз 3% от Брутният вътрешен продукт.

Повече за предходните претенденти за еврокомисар на Румъния четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР