Централното разузнавателно управление на САЩ смята, че компютърният вирус NotPetya,

...
Централното разузнавателно управление на САЩ смята, че компютърният вирус NotPetya,
Коментари Харесай

Според ЦРУ вирусът NotPetya е създаден от руското разузнаване

Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати счита, че компютърният вирус NotPetya, атакувал преди половин година редица компании и организации в Русия и Украйна, ”с висока степен на вероятност” може да е бил основан в съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ), заяви в. ”Вашингтон поуст” като се базира на източници, осведомени със секретни отчети на американското разузнаване.

Изданието показва, че от Централно разузнавателно управление на САЩ са отказали коментар на тази информация.

На 27 юни 2017 злотворен вирус, който блокира достъпа до данни и изисква превеждане на пари за деблокирането, нападна десетки енергийни, телекомуникационни и финансови компании и организации в Русия и Украйна, а по-късно се популяризира в целия свят.

Експерти от компанията Group-IB, профилирана в компютърна сигурност и отбрана от кибер закани, показаха като провинен за офанзивата вируса Petya, който не разрешава зареждането на операционната система, блокира компютрите и изисква откуп от 300 $ в криптовалутата биткойни.

По-късно в съветската ”Лаборатория Касперски” стигнаха до извод, че светът се е сблъскал с нов злотворен вирус, а компанията го назова NotPetya.

Руските управляващи неведнъж обявиха, че нямат отношение към огромните кибер офанзиви, станали през последните години.

През юли 2017 прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова неуместни обвиняванията против Русия, че е забъркана в организирането на кибер офанзиви против украински обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР