Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщи вчера, че на 2

...
Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщи вчера, че на 2
Коментари Харесай

САЩ са предали над един милион ирански патрона на Украйна

Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) заяви през вчерашния ден, че на 2 октомври Съединени американски щати са трансферирали на Украйна към 1,1 милиона патрона от 7,62 mm муниции за дребни оръжия , иззети от Иран, заяви Руската работа на Би Би Си.

Правителството на Съединени американски щати получи право на благосъстоятелност върху тези муниции на 20 юли 2023 година като част от гражданско дело за конфискация против Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (IRGC) на Иран. Тези муниции в началото бяха иззети от американския флот от кораба Marwan 1 , който плаваше без флага на която и да е страна.

Боеприпасите са били превозени от IRGC до хутите в Йемен в нарушаване на Резолюция 2216 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в изказване на CENTCOM.
 Съединени американски щати предават на Украйна иззето иранско оръжие
Съединени американски щати предават на Украйна иззето иранско оръжие

Вашингтон търси законов метод на неговото прекачване

Западните съдружници на Украйна неотдавна предизвестиха, че техните индустриални линии се затрудняват да поддържат темпото на потребление на муниции в Украйна. На този декор CENTCOM заяви, че ирански муниции са били трансферирани в Украйна в понеделник.

В изказването на CENTCOM също се споделя, че Съединени американски щати са " ангажирани да работят с нашите съдружници и сътрудници, с цел да противодействат на потока от иранска смъртоносна помощ в района с всички законни средства ".

Иран поддържа бунтовниците хути в продължаващата революция в Йемен, само че прехвърлянията на оръжия към групировката са неразрешени от резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2015 година Гражданската война в Йемен стартира през 2014 година, когато хутите поеха контрола над столицата Сана и смъкнаха държавното управление на страната.

Иран неведнъж е упрекван, че доставя на Русия оръжия (предимно дронове) за потребление във войната в Украйна.

Би Би Си заяви, тази седмица Англия и НАТО издадоха предизвестие, че западните сили са на привършване на боеприпасите за отбрана на Украйна против съветската инвазия на Русия. На форума за сигурност във Варшава ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер сподели: " Дъното на тази бъчва към този момент се вижда ".

Украйна употребява хиляди снаряди дневно, множеството от тях доставени от страните от НАТО.
 Зеленски уверен, че Киев резервира поддръжката за Съединени американски щати и Европа
Зеленски уверен, че Киев резервира поддръжката за Съединени американски щати и Европа

Тъй като всевъзможни паузи и забавяния във военната помощ могат да играят в интерес на врага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР