Централното бюро по метеорология на остров Тайван отправи предупреждение във

...
Централното бюро по метеорология на остров Тайван отправи предупреждение във
Коментари Харесай

Тайфунът Мария ще удари Тайван

Централното бюро по метеорология на остров Тайван насочи предизвестие по отношение на приближаването на тайфуна Мария, който се чака да връхлети северната част на острова още през днешния ден и да провокира проливни дъждове. Според прогнозите, тайфунът ще продължи да се движи със скорост 30 км/час в посока североизток, като се чака в ранните часове на 11 юли 2018 година да премине над североизточната част на Тайван и да доближи провинция Джъдзян. Очакват се обилни превалявания и в югоизточната част на провинция Джъдзян и в североизточната част на провинция Фудзиен. С напредването си в посока северозапад, тайфунът последователно ще отслабва.

Това оповестяват от пресцентърана министерството на външните работи.

Същевременно е в действие и оранжев код за горещини в регионите Хуайлиен и Тайтун.

Съгласно информация от локалните медии има усложнения при всички типове превоз. В рамките на днешния ден са били анулирани над 280 интернационалните и вътрешни полети.

Местните управляващи предлагат да не се провеждат всеобщи събирания навън или закрито, да не се работи на огромна надморска височина и да се сътвори добра организация по подсилване на пристанищата. Желателно е и да се понижи до най-малко придвижването на плавателни съдове в районите, за които важат предизвестията, както и да се подсигурява, че деца и възрастни се намират на несъмнено място.

Министерството на външните работи предлага на българските жители, пътуващи или пребиваващи на територията на острова, да наблюдават настоящата конюнктура и да се придържат прецизно към напътствията на локалните управляващи.

За спомагателни въпроси наши сънародници могат да се обръщат към посолство на България в Пекин, Китайска национална република: +86 10 6532 1946; +86 10 6532 1916; Дежурни телефони в извънработно време: + 8610 6532 1916; + 8610 6532 1946
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР