Централното бюро по метеорология на остров Тайван отправи предупреждение във

...
Централното бюро по метеорология на остров Тайван отправи предупреждение във
Коментари Харесай

Външно бие тревога: българите, които са в Тайван да внимават заради супертайфуна „Мария“

Централното бюро по метеорология на остров Тайван насочи предизвестие по отношение на приближаването на тайфуна „ Мария “, който се чака да връхлети северната част на острова още през днешния ден и да провокира проливни дъждове. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Според прогнозите, тайфунът ще продължи да се движи със скорост 30 км/час в посока североизток, като се чака в ранните часове на 11 юли 2018 година да премине над североизточната част на Тайван и да доближи провинция Джъдзян.

Очакват се обилни превалявания и в югоизточната част на провинция Джъдзян и в североизточната част на провинция Фудзиен. С напредването си в посока северозапад, тайфунът последователно ще отслабва. Същевременно е в действие и оранжев код за горещини в регионите Хуайлиен и Тайтун.

Съгласно информация от локалните медии има усложнения при всички типове превоз. В рамките на днешния ден са били анулирани над 280 интернационалните и вътрешни полети.

Местните управляващи предлагат да не се провеждат всеобщи събирания навън или закрито, да не се работи на огромна надморска височина и да се сътвори добра организация по подсилване на пристанищата. Желателно е и да се понижи до най-малко придвижването на плавателни съдове в районите, за които важат предизвестията, както и да се подсигурява, че деца и възрастни се намират на несъмнено място.

Министерството на външните работи предлага на българските жители, пътуващи или пребиваващи на територията на острова, да наблюдават настоящата конюнктура и да се придържат прецизно към напътствията на локалните управляващи.

За спомагателни въпроси наши сънародници могат да се обръщат към посолство на България в Пекин, Китайска национална република: +86 10 6532 1946; +86 10 6532 1916; Дежурни телефони в извънработно време: + 8610 6532 1916; + 8610 6532 1946.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР