Централноевропейските страни трябва да се обединят, за да запазят християнските

...
Централноевропейските страни трябва да се обединят, за да запазят християнските
Коментари Харесай

Орбан с призив към Централна Европа да се обедини около християнските си корени

Централноевропейските страни би трябвало да се обединят, с цел да запазят християнските си корени, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан при откриването на монумент, отдаден на Трианонския контракт, който е подписан след Първата международна война и който преначертава границите на Европа, съобщи Ройтерс.
" Западна Европа се отхвърли от християнска Европа и вместо това опитва с безбожни теории, еднополови фамилии, миграция и отворени общества ", сподели унгарският министър председател в словото си. По думите му паметникът, който съставлява рампа, дълга 100 м и необятна 4 м, вкопана в една от улиците покрай постройката на Народното събрание в Будапеща, е позив към централноевропейските страни да затвърдят съюза си и да се обединят към " полския флагман ".
В Полша, главния съдружник на Унгария в Централна Европа, ръководещата партия " Право и правдивост " следва обществено консервативна стратегия, откогато пристигна на власт през 2015 година, и трансформира опълчването на " ЛГБТ идеологията " в главен дирек на своята изборна тактика, отбелязва Ройтерс.
В Унгария съгласно правозащитни организации враждебността против представителите на ЛГБТ общността се е засилила, откогато през 2018 година Орбан е спечелил третия си мандат.
Самият Орбан съвсем не е подлагал на критика гей браковете, само че ръководителят на Народното събрание - и дълготраен доближен на Орбан - съпостави осиновяването на деца от хомосексуалисти с педофилия, написа Българска телеграфна агенция.
В края на предходната седмица от общински здания в Будапеща бяха смъкнати две флагове с цветовете на дъгата, което накара посолството на Съединени американски щати да предизвести, че неонацистките групи не трябва да бъдат толерирани.
Много унгарци към момента гледат на Трианонския контракт като на национална контузия, тъй като той е лишил две трети от териториите на Унгария и е оставил милиони унгарци да живеят на територията на актуалните Румъния, Словакия, Сърбия, Австрия и Украйна.
По стените на паметника посетителите могат да прочетат имената на над 12 000 градове и села, които допреди контракта са били част от Унгария. Гранитен блок, разграничен на няколко елементи, огражда пламък.
Орбан дава поданство на етнически унгарци, живеещи отвън границите на Унгария, а също и правото да гласоподават на избори, като част от напъните си да възвърне накърненото възприятие за национална горделивост, отбелязва Ройтерс. Техните гласове помогнаха на Орбан да си обезпечи съществено болшинство на парламентарните избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР