Централноевропейските нации трябва да се обединят, за да запазят своите

...
Централноевропейските нации трябва да се обединят, за да запазят своите
Коментари Харесай

Орбан призовава Централна Европа да се обедини около християнските си корени

Централноевропейските народи би трябвало да се обединят, с цел да запазят своите християнски корени, защото Западна Европа опитва с еднополови фамилии, имиграция и атеизъм, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан в четвъртък. Това съобщи Reuters.

Орбан, националист, който е на власт повече от десетилетие, приказва на събитие за разкриване на монумент в памет на Трианонския контракт, който e подписан след Първата международна война и докара до преначертаването на картата на Европа.

„ Западна Европа се отхвърли от християнска Европа и вместо това опитва с безверен космос, фамилии на дъгата, миграция и отворени общества “, съобщи Орбан.

Унгарският министър председател изясни, че паметникът, който съставлява рампа с дължина 100 метра и широчина 4 метра и е издълбан на улица покрай постройката на Народното събрание в Будапеща, е апел към централноевропейските народи да укрепят съюза си и да се съберат към това, което той назовава „ полски флагман “.

В Полша, главен съдружник на Унгария в централна Европа, ръководещата партия Право и правдивост преследва социално-консервативна платформа, откогато пристигна на власт през 2015-а, трансформирайки опълчването на „ ЛГБТ идеологията “ в главен проект на своята изборна тактика.

В Унгария бранителите на правата на индивида настояват, че враждебността към хората от ЛГБТ+ обществото се е нараснала, откакто Орбан завоюва трети мандат през 2018-а.

Самият маджарски министър председател рядко е подлагал на критика еднополови фамилии, само че ръководителят на Парламента приравнява гей осиновяването с педофилията.

Миналия уикенд две флагове на дъгата бяха съборени от постройките на общините в Будапеща, което провокира предизвестие от американското посолство, че неонацистките групировки не би трябвало да се толерират.

Много унгарци към момента гледат на Трианонския контракт като на национална контузия, защото той лишава две трети от територията на страната и оставя милиони етнически унгарци да живеят в сегашните Румъния, Словакия, Сърбия, Австрия и Украйна.

По стените на паметника посетителите могат да прочетат имената на повече от 12 000 села и градове, които са били част от Унгария преди контракта.

Орбан даде поданство на етнически унгарци, живеещи отвън границите на страната, а също и правото да гласоподават на избори като част от напъните му да възвърне нараненото възприятие за национална горделивост. Гласовете им помогнаха на националиста да си обезпечи мощно болшинство на парламентарни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР