Централният защитник Николай Бодуров започна третия си сезон в ЦСКА-София.

...
Централният защитник Николай Бодуров започна третия си сезон в ЦСКА-София.
Коментари Харесай

Бодуров: Ако искаме нещо сериозно, трябва да играем по-добре

Централният бранител Николай Бодуров стартира третия си сезон в ЦСКА-София. Той пристигна на “Армията” при започване на 2017-а и незабавно се трансформира в съществена фигура в ариергарда, оформяйки тандем с Божидар Чорбаджийски. Двамата са двойка централни бранители и в националния тим. Бодуров се съгласи да отговори на въпросите на “Тема Спорт” за дуела с Ботев (Враца), идния през днешния ден мач с Монтана за купата и наближаващото дерби с Левски.

- Николай, коментарът ти за дуела с Ботев (Враца)?

– Мачът беше доста сложен. Може в профил да е изглеждал по-лесен, тъй като взехме решение всичко още през първото полувреме. През втората част обаче бе много мъчно. Необяснимо е за мен за какво ни беше такова държанието след почивката. Може би при 2:0 взехме решение, че мачът е приключил. Въпреки че на полувремето тъкмо това си говорехме, че вкарат ли ни гол, 2:0 е най-коварният резултат да те извърнат и всичко може да се промени. Не мисля, че държанието ни през второто полувреме беше такова, каквото би трябвало да бъде. Късметът ни покри при дузпата.

- На какво отдаваш това, може би на подценяване?

– Не мисля, че е подценяване. Просто бяхме решили, че при 2:0 мачът е приключил. А на полувремето си казахме тъкмо противоположното, че би трябвало да сме съществени, да играем на 100 %. Но като видях по какъв начин започнахме през второто полувреме, ми стана ясно, че ще е доста тежко. Важното е, че победихме и това е най-хубавото от целия мач.

- Имаше дузпа против ЦСКА, а по кое време ще има такава за вас, тъй като имахте няколко искания, основно на Десподов в дуела с Ботев (Враца)?

– Не мога да разясня ситуациите, тъй като не съм ги видял добре. Но няма какво да търсим опрощение – дузпа или не. Ние би трябвало да играем доста по-добре и да си затваряме мачовете по-рано. Отношението ни би трябвало да е такова, както през първото полувреме с Ботев (Враца), в случай че желаеме да реализираме нещо съществено този сезон.

- Навлязохте в седмицата на безконечното дерби, какво очакваш от конфликта с Левски?

– Преди него имаме доста значим мач за Купата на България с Монтана. Двубоят ще е доста тежък, Монтана е добър тим. За Левски ще мислим, откакто мине този конфликт.

- Това, че Левски среща за купата аматьорския Атлетик Куклен, ще им даде ли някакво преимущество по повод най-много на физическите сили и логиката на психиката преди дербито?

– Не мисля, че ще бъдем по-изморени. Това е отредил жребият и ние просто би трябвало да изиграем мача си с Монтана добре и да спечелим. После и с Левски ще излезем отново за победа. Ние сме ЦСКА и нищо друго не ни устройва.

- Първият дял от постоянния сезон е към своя край, остават още 4 кръга. Как ти се виждат противниците и борбата за първото място?

– Сега е много по-интересно от предходната година. Вече и Левски е в битката. И други тимове натрупат много точки. Надявам се до последно повече отбори да се борят за купата.
 Ботев (Враца) - ЦСКА-София @@@

- Какво е мнението ти за представянето на Лудогорец при Пауло Аутуори? Всички експерти приказват за оттегляне от тяхна страна…

– Лудогорец не желая да ги разясня. Имат си треньор, имат си управление. Те си гледат тяхната чиния, а ние нашата. Играем мач за мач и най-после ще броим точките. Сега не желая нищо да споделям.

- Нестор Ел Маестро наложи младия Aнгел Лясков в карето в защита. Какво е мнението ти за него и даваш ли му препоръки на база богатия опит, който имаш?

– Постоянно му давам препоръки и виждам да му оказвам помощ, тъй като има много качества. Най-силното е, че има темперамент, който е характерен за момчетата от нашия югозападен край. Каквото и да стане, той не се отхвърля, а се бори до дъно. Това мисля, че е доста добра основа, с цел да отиде да поиграе някъде в Европа. Той я има и там би трябвало да се развие. Мисля, че го чака положително бъдеще.

- Валери Божинов съобщи, че си Коки Снайпериста, какво му сподели след мача с Ботев (Враца)?

– Ние непрекъснато се майтапим с него. Още нищо не съм му споделил, само че ще го избъзикам, че аз горе-долу отбелязвам, но при него май е по-рядко. Хубаво е, че и аз, и той го възприемаме на подбив. Познаваме се от доста време. Надраснали сме тези неща. Пожелавам му шанс и триумфи. Хубаво е, че се върна в България.

- През октомври предстоят нови два мача на националния ни тим – с Кипър и Норвегия. Какво очакваш след отличния старт и двете победи над норвежците и Словения?

- Никой не очакваше, че ще стартираме с две победи. Надявам се тези триумфи да ни дадат самочувствие, тъй като ги постигнахме с доста темперамент, доста воля и себераздаване. Хората го виждат. Мисля, че към този момент е време и малко повече футбол да покажем. Ако към това себераздаване и предпочитание прибавим и малко футбол, мисля, че ще сме огромен проблем за всеки тим в света. А пък и този шампионат ти дава късмет за класиране на европейско състезание и най-малкото те стимулира повече. Но не желая да се изхвърляме – скромността краси индивида. Да, ясно е, че качествата в националния тим не са ни на равнището на другите страни. Видяхте в какви шампионати и тимове играят футболистите на Словения и Норвегия, за какви индивидуалисти става въпрос. Но ние ги победихме с огромен % футболисти от България, което демонстрира, че българското състезание не е чак толкоз неприятно, както се изкарва.

- В тази връзка имаш ли още упоритости да излезеш да играеш отново в чужбина?

– Няма къде да вървя. Освен в Дубай или в Китай за по-големи пари. Семейството ми е тук, тук съм благополучен. Казал съм, че парите не са най-важното за мен. Те се изкарват. Важното е да сме живи и здрави.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg
Първа лига 9 кръг, събота 22 септември  Ботев (Враца) 0:2краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР