Централният защитник на Лудогорец - Козмин Моци, ше кандидатства за

...
Централният защитник на Лудогорец - Козмин Моци, ше кандидатства за
Коментари Харесай

Козмин Моци ше взима българско гражданство

Централният бранител на Лудогорец - Козмин Моци, ше кандидатства за българско поданство.

35-годишният румънец неотдавна подписа нов контракт с клуба и по всичко проличава, че има намерение да завърши кариерата си в Разград.

Той играе своя осми следващ сезон за родния първенец, а очертаващата се поредна купа за Лудогорец, ще трансформира Моци в един от най-успешните играчи в историята на родния хайлайф.

Моци записа 277 мача и вкара 34 гола за клуба от Разград.

" От това, което знам, той би трябвало към този момент да получи поданството си. Козмин натрупа към този момент години, само че хората от Лудогорец не го пускат. Моци е човек на клуба. Той и капитанът Светослав Дяков са най-възрастните и най-вероятно ще ги забележим с костюми след време ", съобщи сътрудникът Богдан Патрашку.

Практиката чужденци да получават български паспорти в Лудогорец не е нещо ново. В момента трима от бразилците в клуба - Марселиньо, Вандерсон и Ренан, имат българско поданство, като първите двама даже са национали. Гражданство имаше и Натанаел, който обаче напусна клуба.

При тях обаче приемането на български паспорт бе за да не заемат от квотите за играчи отвън Европейския съюз. При Моци това няма по какъв начин да е повода, тъй като в родното състезание няма ограничавания за играчи с европейски паспорти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР