Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че никой

...
Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че никой
Коментари Харесай

Ван Дайк: Сити не ни интересуват, гледаме само себе си

Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк съобщи, че никой в отбора не обръща внимание на разликата от 8 точки пред втория във Висшата лига Манчестър Сити. Холандският национал беше безапелационен, че всички измежду „ червените” са съсредоточени само върху личното си показване.

През предишния сезон Сити и Ливърпул предложиха една брутална гонитба за купата, която приключи с точка допълнително за „ гражданите” – 98 против 97. Манчестърци завоюваха последните си 14 мача от сезона и по този начин прекатурнаха обстановката, откакто до началото на януари Ливърпул водеше със 7 точки пред тях.

Сега обаче Сити сподели признаци на рецесия и за повторно през сезона загуби точки на собствен терен след загубата 0:2 от Уулвърхемптън. В същото време Ливърпул взе извънредно скъпа победа 2:1 над Лестър, която стана факт след гол в продължението на мача. По този метод Ливърпул се намира в серия от 17 следващи победи във Висшата лига (като се включат и заключителните срещи от предишния сезон), а в случай че след паузата за националните тимове победят огромния зложелател Манчестър Юнайтед, то биха изравнили връх, който е владеене точно на Сити.

„ До този миг съумяваме да взимаме точките”, разяснява Ван Дайк пред „ Скай Спортс”. „ Винаги обаче има неща, които да подобряваме в играта си. Мисля, че би трябвало да се фокусираме единствено върху мачовете, които ни предстоят, и да не следим каквито и да били разлики, точки или други сходни сред нас и останалите, в това число Сити.”

„ Предстоят много натоварени интервали от сезона, изключително пред декември и януари. Все още всичко е допустимо.”

„ Не чаках Сити да загуби от Уулвърхемптън. Мисля, че всички чакаха Сити да има компликации, само че когато те са домакини сходни неща в никакъв случай не се случват. Те съумяват да вкарат най-малко един гол. Уулвс обаче изиграха страховит мач и би трябвало да им се признае. Сити ще успее да преодолее този резултат. Засега обаче ще се концентрирам върху националния отбор”, добави Ван Дайк.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР