Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк беше избран за

...
Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк беше избран за
Коментари Харесай

Ван Дайк беше избран за Играч на сезона във Висшата лига

Централният бранител на " Ливърпул " Върджил ван Дайк беше определен за Играч на сезона във Висшата лига. Холандецът завоюва анкетата, провеждана от Асоциацията на професионалните футболисти (PFA), в която гласоподават всички играчи в Премиършип.

За втора поредна година футболист на " Ливърпул " печели този приз, откакто през предишния сезон той отиде у Мохамед Салах. Общо за трети път в последните шест сезона мърсисайдци излъчват носителя на премията, като през 2013-14 това беше Луис Суарес. За осми път състезател на " Ливърпул " печели, като само " Манчестър юнайтед " е с повече призове в класацията (11).

Централният бранител е измежду най-постоянните играчи на " Ливърпул ". Той взе присъединяване във всички мачове на отбора във Висшата лига дотук, в които мърсисайдци резервираха 19 сухи мрежи. 27-годишният защитник мина в отбора преди 18 месеца, когато беше платен за 75 милиона паунда от " Саутхемптън ".

" Трудно е да опиша какво усещам сега. Мисля, че това е най-ценната премия, тъй като тя идва след гласоподаване на тези, против които играеш всяка седмица. Горд съм и доста признателен за този приз ", сподели Ван Дайк.

Congratulations, VVD!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР