Централният защитник на Левски Ноа Сонко Сундберг ще бъде извън

...
Централният защитник на Левски Ноа Сонко Сундберг ще бъде извън
Коментари Харесай

Левски губи Сундберг за около месец

Централният бранител на Левски Ноа Сонко Сундберг ще бъде отвън терените към месец. Бранителят получи травма в левия гален при първото попадение на Локомотив (София) в събота, когато „ сините “ изгубиха с 2:3 в „ Надежда “.В 8-ата минута вратарят на столичани Пламен Андреев боксира центрирана топка от ъглов удар, след което се прицеми върху крайници на национала на Гамби и Красимир Милошев вкара в мрежата на „ сините “.

Медицинският щаб на Левски незабавно прегледа глезена на Сундберг и уточни към аварийна пейка, че е нужна промяна. В игра на мястото на бранителя се появи Роналдо, а Ноа бе откаран с кола за спешна помощ в болница, с цел да му бъде направена фотография и да се разбере сериозността на контузията. След осъществения обзор е станало ясно, че няма строшаване на глезена, само че кракът ме и бил шиниран и първичните прогнози са, че Сундберг ще отсъства от терените за към месец.

Така Левски ще бъде без главния си бранител в дербито с ЦСКА – София в неделя. На негово място ще работи Келиан ван дер Каап. Но към момента не е ясно на каква сграда ще заложи Станимир Стоилов. „ Сините “ бяха без Сундберг и в мача за Суперкупата на България против Лудогорец, само че тогава той бе осъден. Срещу разградчани си пролича неналичието му и „ орлите “ стигнаха до двата си гола след неточности в отбраната на столичани.
Това е първа по-сериозна контузия за гамбийския национал и досега той не е пропущал повече от един мач за „ сините “. Досега Сундберг има на сметката си 26 дуела във всички шампионати за Левски в които вкара един гол.
Междувременно централният нападател Билал Бари също ще пропусне дербито с ЦСКА – София. Мароканецът получи травма по време на подготовка преди мача с Локо (Сф). Направен му е магнитен резонанс и резултатите даже са изпратени в Германия, където експерти да споделят своето мнение. Медицинският щаб на „ Герена “ чака отговора, след което ще дефинира сериозността на контузията.

Друг от контузените Жереми Петрис е на път да се завърне към естествените тренировки. Той страдаше от разтежение в бедрото, само че към този момент е възобновен и се чака да се включи в заниманията през седмицата. Същото важи и за Асен Митков, който имаше вирус, само че също към този момент е оздравял.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР