Централният Шевченски район на украинската столица беше разтърсен от експлозии

...
Централният Шевченски район на украинската столица беше разтърсен от експлозии
Коментари Харесай

Серия от експлозии в Киев, според Украйна атаката е от дронове камикадзе

Централният Шевченски регион на украинската столица беше разтресен от детонации рано тази заран, за повторно в границите на една седмица, а кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че са потърпевши няколко жилищни здания, съобщи Ройтерс.

„ Спасителите са на място “, написа Кличко в „ Телеграм “ и добави, че вследствие на офанзива с дронове е избухнал пожар в нежилищна постройка.

За момента няма данни за жертви.

Три поредни детонации се чуха към 6:35 ч., 6:45 ч. и 6:58 ч., сирените за въздушна паника се включиха малко преди първата детонация, показаха управляващите.

Шевченковски регион е оживена част на Киев с доста университети, студентски кафенета и заведения за хранене. Той пострада от няколко детонации и предишния понеделник, когато Русия подреди осъществяването на най-голямата въздушна атака против украински градове, в отговор на гърмеж на мост, свързващ Русия с полуостров Крим.

Андрий Ермак – шеф на президентската канцелария, сподели, че днешните офанзиви са били осъществени с така наречен дронове самоубийци. „ Руснаците си мислят, че това ще им помогне, само че сходни дейности съставляват просто техните спазми “, написа Ермак в „ Телеграм “.

През последните седмици Украйна заяви за поредност съветски офанзиви с дронове „ Шахед-136 “ – иранско произвеждане. Иран отхвърля да доставя дронове на Русия, а Кремъл не е коментирал.

Русия отхвърля да взима на прицел цивилни в наричаната от Москва „ специфична военна интервенция “ в Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР