Централният плаж в Слънчев бряг откри днес туристическия сезон с

...
Централният плаж в Слънчев бряг откри днес туристическия сезон с
Коментари Харесай

Нещо супер неочаквано се появи на централния плаж в Слънчев бряг

Централният плаж в Слънчев бряг откри през днешния ден туристическия сезон с най-високия екологичен приз - Син байрак. Ивицата получава за първи път оценката, откакто от тази година ръководството бе поето от нов концесионер.

Морските спасители от през днешния ден са в цялостен състав на Централния плаж и дежурят без почивен ден по вишките. Осигурена е и 24-часова физическа защита, която бди за сигурността на туристите.

Нови чадъри и шезлонги са разполагаем на почиващите, които към този момент събират загар на пясъка. Осигурена е свободната безвъзмездна зона на пясъка, която е 50 %. Мощни лампи са инсталирани по цялото продължение на линията и блестящо я осветяват през нощта.

Само за няколко месеца плажът беше видоизменен и след оспорвана международна конкуренция потвърди, че има място в листата с най-хубавите линии.

"Синият байрак е огромно самопризнание за нас, тъй като извънредно интензивно прилагаме високите условия на Международната Фондация за екологично обучение ", обявиха от управата на линията. Сертифицирането по програмата "Син байрак " дава късмет всички плажове да сверят политиката си на ръководство със международните стандарти и да премерят сили между тях. Критериите, които се извършват са свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично обучение.

От компанията концесионер осведомиха, че два пъти в месеца се вършат проби на морската вода, дезинфекцира се постоянно плажа, обезпечени са и задоволително съдове за боклуци. Освен това плажът е приспособен и за хора с увреждания. За тях са построени специфични тоалетни и рампи за елементарно напредване.



"Дълги години по стратегия "Син байрак " бяха сертифицирани единствено плаж Слънчев бряг-Юг и Слънчев бряг-Север и единствено на тях се вееше Синият байрак поради отличното им екологосъобразно ръководство. Благодарение на напъните на новия концесионер на плаж Слънчев бряг-Централен, компания "РВК 1 ", линията справедливо беше удостоена с влиятелната международна премия "Син байрак ", след осъществяването на критериите на програмата, касаещи качеството на морската вода, екологичната информация и екообразованието, сигурността, услугите и удобствата. Фирмата потвърди, че управляваният от нея плаж има място измежду най-хубавите международни плажове, наградени през 2019 година Българско придвижване "Син байрак " поздравява концесионера на Централен плаж за упоритостта и със удовлетворение присъжда премията след решението на Международното жури на стратегия "Син байрак " в Дания, тъй като след дългогодишно спиране цялата плажна линия на Слънчев бряг е към този момент сертифицирана и всички зони - Слънчев бряг - Юг, Слънчев бряг - Север и Слънчев бряг- Централен дават отговор на високите стандарти на международния еко-етикет. Това е и отлична премия за 60-годишния празник на курорта през тази година ", показват от придвижването "Син байрак ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР