Централният плаж в Бургас е обявената най-висока минимална цена на

...
Централният плаж в Бургас е обявената най-висока минимална цена на
Коментари Харесай

Правителството ще търси концесионери на още четири плажа

Централният плаж в Бургас е оповестената най-висока минимална цена на концесионното плащане- над 297 хиляди лева

© Радостина Маркова Още по тематиката
Правителството ще търси концесионери на четири плажа за 20 години

Най-високата желана цена е за линията в Златни пясъци - 1.7 млн. лева годишно
25 юли 2018
Симеонов vs. Ангелкова: Сблъсъкът продължава

Според министъра на туризма " в Слънчев бряг всичко е законно ", вицепремиерът я упрекна в опит за продажба на държавни имоти в курорта
5 юни 2018
Държавата търси концесионери на три атрактивни плажа

Конкурсите ще са за 15 години в Албена, Приморско и Св. св. Константин и Елена
29 мар 2018 Правителството ще търси концесионери на още четири плажа в Бургас, Балчик, Созопол и Поморие. Изисканите минимални цени са сред 56 и близо 300 хиляди лева, а състезанията следва да се провеждат от министерството на туризма.
В класирането ще се взимат поради и предлаганите цени за чадъри и шезлонги на плажа, излиза наяве от информация на държавната пресслужба.

Стопани за още четири плажа

Според избраните минимални цени на концесионното заплащане за централния плаж в Бургас наддаването ще стартира от над 297 хиляди лева, а за плажа " Хармани " в Созопол- от над 198 хиляди лева Правителството ще търси минимална цена от близо 108 хиляди лева за източния плаж в Поморие, излиза наяве от известие на държавната пресслужба. За централната линия в Балчик е несъмнено минимално заплащане от над 56 хиляди лева В известието за днешното решение не е посочено за какъв брой години ще се търси концесионер на тези плажове. През последните две години множеството процедури бяха обявявани за 15 или 20 години.

След днешното решение следва министерството на туризма да провежда и съответен конкурс за всеки плаж. В критериите за оценка при класирането би трябвало да се вземе поради и цените, които всеки претендент ще предложи за чадър и шезлонг, излиза наяве от прессъобщението.

Предстои да започват състезания за още четири плажа

От началото на годината министерството на туризма е провело 14 процедури за концесии на морски плажове. В края на юли Министерски съвет реши да се потърсят концесионери за 20 години на четири плажа- централните линии в Златни пясъци и Созопол, северният плаж в Приморско, както и този в залива Атлиман в Китен. Самите състезания за тях следва да бъдат стартирани като минималното концесионно заплащане, което страната ще търси, е сред малко над 23 хиляди лева за дребната линия в Приморско и над 1.7 млн. лева за плажа в Златни пясъци.

На този стадий не е ясно дали ще се търсят концесионери за други плажове. Очаква се само да бъде разгласен нов конкурс за линията в курорта Албена откакто при започване на юни състезанието за него беше анулиран. Тогава от държавната пресслужба показаха, че повода е в " определяне на несъотвествие при изискванията, заложени в конкурсната документи ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР