Централният партиен печатен орган на Северна Корея „Нодон Синмун“ призова

...
Централният партиен печатен орган на Северна Корея „Нодон Синмун“ призова
Коментари Харесай

Пхенян не иска среща със САЩ, за да получи помощ

Централният партиен печатен орган на Северна Корея „ Нодон Синмун “ прикани американските медии и високопоставени служители да прекратят „ лъжите “ и да се пробват да оформят по този начин публичното мнение, че Пхенян е склонен на срещата на високо ниво със Съединени американски щати с вярата да получи икономическа помощ, предава РИА Новости представена от ИА " Фокус ".
„ Докато медиите на Съединени американски щати не престават да образуват публичното мнение за това, че сякаш Северна Корея желае да седне на преговорната маса с вярата да получи икономическата помощ на Съединени американски щати, ние сме принудени още веднъж да внесем обяснения. Съединени американски щати първи желаеха договарянията с нас. Съединени американски щати просто признават, че военната мощност, глобите против Северна Корея са обречени на неуспех. В резултат на Вашингтон не му остана различен избор, с изключение на договаряния “, написа в коментар на изданието.
В материала се акцентира, че „ интернационалната общественост признава, че изменянето в връзките сред Съединени американски щати и Северна Корея е с помощта на напъните на Пхенян за реализиране на мир и непоклатимост “. „ Що се отнася до икономическата помощ, която ни популяризират от Съединени американски щати, Северна Корея в никакъв случай не е разчитала на нея “, пишат създателите на публикацията.
По-рано през днешния ден от Белия дом потвърдиха, че срещата сред двамата водачи остава за плануваната дата 12 юни. Екипът по протокола на американския президент ще замине, с цел да уреди детайлите по визитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР