Централният китайски град Ухан, епицентърът на епидемията от коронавируса в

...
Централният китайски град Ухан, епицентърът на епидемията от коронавируса в
Коментари Харесай

Китайският град Ухан за пръв път не съобщава за нито един нов случай на коронавирус

Централният китайски град Ухан, епицентърът на епидемията от ковид в Китай, не е записал за пръв път нито един нов случай на заразяване. Същевременно привнесените случаи в Китай бележат рекордно нарастване, а по този индикатор води столицата Пекин, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Привнесените извън инфекции съставляват и всички новопотвърдени случаи в континентален Китай. Това слага управляващите под още по-голям напън да ревизират деликатно пътуващите по главните транспортни възли.

За вчерашния ден в континентален Китай има 34 новопотвърдени случая, заяви китайската Национална здравна комисия. Предишния ден те бяха двойно по-малко, 13.

От тези 34 привнесени инфекции, 21 от случаите са в Пекин.

С това общият брой на доказаните случаи в континентален Китай дотук е 80 928, уточни през днешния ден здравната комисия.

Към края на вчерашния ден броят на умрелите в континентален Китай е бил 3245, с осем повече от предходния ден.

В централната провинция Хубей има осем нови смъртни случая, шест от които са в столицата на провинцията - Ухан.

Същевременно с това бе оповестен отчет на учени от тропическата ботаническа градина към Китайската академия на науките, съгласно който пазарът за морски блага в Ухан е единствено инфектиран, само че не е дал началото на епидемията в света.

Те са изучили геномните данни на стотици проби, събрани в 12 страни на четири континента. И заключението е, че разпространяването е по най-малко три маршрута. Но " нулев пациент " е заразил пазара, а ниската хигиена на мястото е способствала за бързото разпростанение.

Учените са потвърдили, че вирусът в другите пациенти се отличават по формата на гена на хромозома. Но един от тях няма никакво отношение към пазара, което значи, че там не е началото на болестта.

Началото на болестта е било още през ноември или декември, а попадането на вируса на пазара е ускорило процеса. Забавена била реакцията на рецесията, което способствало за разпространенението.

Учените афишират и три вероятни източника в провинция Гуандун, два - в Чунцин и един - в Тайван.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР