Централният епизоотичен съвет днес проведе заседание, в рамките на което

...
Централният епизоотичен съвет днес проведе заседание, в рамките на което
Коментари Харесай

Вече има план за предотвратяването на африканската чума по свинете у нас

 Централният епизоотичен съвет през днешния ден организира съвещание, в границите на което беше показан и одобрен План за надзор, ръководство при рецесии и попречване на разпространяването на болестта АЧС в България през 2020 година Настоящият проект следва да бъде гласуван от Министерския съвет, а неговата цел е да разпредели дейностите за битка с заболяването сред разнообразни държавни структури, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Стратегията за битката с АЧС включва пет съществени стълба: засилен граничен надзор на придвижването на живи животни и персонален багаж на пасажерите, идващи на територията на страната; засилени ограничения за биосигурност в свиневъдните обекти; съкращаване плътността на популацията от дива свиня на територията на Република България; образуване и осъществяване на лабораторен надзор и осъществяване на осведомителна акция и образования.

Планът разказва в детайли организацията за обявяване, информиране, реагиране и ръководство на силите и средствата на органите на изпълнителната власт при предварителната защита. Предмет са и процедурите с съответни задания и периоди към над 10 институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР