Централният бранител Върджил ван Дайк може и да не е

...
Централният бранител Върджил ван Дайк може и да не е
Коментари Харесай

Легенда на Ливърпул: Ван Дайк е истинският лидер на този отбор

Централният защитник Върджил ван Дайк може и да не е титулярният капитан на Ливърпул, само че таман той е същинският водач в съблекалнята. Подобно становище изрази финландската икона на мърсисайдци Сами Хюпия.

Според скандиванеца 28-годишният Ван Дайк изяло покрива визията му за съвършения бранител. А сходни думи от устата на Хюпия, който прекара десетилетие в сърцето на „ алената защита” и даде своя принос за спечелването на 10 трофея, звучи много солидно.

Именно Хюпия бе един от не толкоз огромни брой чужденци, носили капитанската лента на отбора от „ Анфийлд”. През 2003 година той избра да преотстъпи тази чест на тогава към момента 23-годишния Стивън Джерард.

„ Ван Дайк не е индивидът с лентата, само че той разполага с всички качества на лидер”, разяснява Хюпия. „ Не ти е нужна лентата, с цел да бъдеш водач или значима фигура на терена и в съблекалнята.”

„ Тимът изпитваше потребност от водач, а когато Върджил дойде, запълни тази празнота. По мое мнение Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър са положителни капитан и вицекапитан, само че единствено те не стигат – нужни са ти четирима-петима. Върджил беше добра облага в това отношение и той лиши част от тежестта, която лежеше върху плещите на другите двама капитани.”

„ Върджил придава доста убеденост на всички, постоянно приказва на терена и кара останалите към себе си да играят по-добре. За мен той беше последното парче от пъзела в търсенето на първата купа във Висшата лига. По отношение на офанзивата ни се развиваме във вярната посока, само че в отбрана имахме потребност от него, с цел да затворим кръга”, добави Хюпия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР