Централният блокировач Светослав Гоцев все по-често попада под светлините на

...
Централният блокировач Светослав Гоцев все по-често попада под светлините на
Коментари Харесай

Светослав Гоцев: Преговарям с добър отбор, но може да остана и в Тур

Централният блокировач Светослав Гоцев все по-често попада под светлините на прожекторите. Особено, откакто изигра страховит мач (б.а. приключи със 17 точки) на финала на френското волейболно състезание и изведе Тур до купата. Волейболистът към този момент се прибра в България и незабавно се причисли към лагера на националния тим. Първото си изявление на българска земя той даде за BGvolleyball.com. В първата част от диалогът ни, Гоцев приказва за Тур, Франция и новата си прическа.

Как попаднахте в Тур?

Миналият сезон, който изиграх в Сора беше доста добър. След това имах забавно предложение от Тур. Голяма роля за този трансфер изигра Владо Николов. Той се застъпи за мен и увери управлението на тима, че няма да сгреши в избора си.

Имахте ли съмнение за този трансфер?

Да, имах съмнения. Исках да остана да играя в Итлия, само че там не открих подобаваща алтернатива, която да ме устройва. Транферът в Тур беше приемлив и упоритостите на тима ме привлякоха. До в този момент съм имал късмет да се боря за шампионска купа единствено един път. Това беше, когато играх във Фридрихсхафен. Тогава нямах шанс да се включа поради травма. Сега, с този тим имах опция да играя като главен състезател и да се борим за купата. Беше нещо ново. Това е най-значимият ми трансфер в кариерата ми до този миг.



Ще останете ли и идната година във Франция?

В момента договарям с различен добър тим и прекосяването ми там ще е още една крачка напред. Не съм коментриал с управлението оставането ми в Тур. Но не изключвам разновидността да остана там и през идващия сезон.

Как оценявате миналия сезон?

Мога да го разделя на две елементи - преди Нова година и по-късно. В началото ни липсваше постоянен посрещач. На полусезона се разделихме с един състезател и взехме сърбина Константин Чупкович, който се вписа доста добре. След това нещата потръгнаха. Лично за мен, вторият полусезон и плейофите бяха доста мощни. Като цяло тимът заигра доста мощно през втория полусезон. Може би, тъй като се опознахме. Излизахме във всеки мач, с цел да победим. На някои от нас ни тежеше напрежението на подобен огромен тим с упоритости. След това всички привикнаха с това и нещата се случиха както би трябвало.

Шампионската купа ли беше задачата ви при започване на сезона?

Абсолютно постоянно това е задачата. Тур е шесткратен, с тази купа към този момент седемкратен, първенец на Франция. Отборът постоянно се е целил високо. Това е един от топ тимовете в страната и постоянно е сред първите три. Ясна цел и приоритет на клуба беше спечелването на шампионата.

Какво не успяхте да постигнете през този сезон?

Това, че първоначално ни липсваше единия посрещач не ни разреши до известна степен да създадем дубъл със спечелването на купата.

A post shared by Tours Volley Ball (@toursvolleyball) on May 7, 2018 at 4:36am PDT

А защо съжалявате най-вече през този сезон?

Със сигурност постоянно е имало нещо, което съм можел да направя и да дам повече. В последна сметка оставам с едно позитивно въодушевление от Тур, тъй като спечелихме шампионата. Това е нещо ужасно. Със сигурност е имало нещо, което съм можел да направя повече, само че това е опит. Трябва да си извадя поуките и идната година да съм още по-добър.

Новият цвят на косата ли ви донесе триумф на финала?

Бях заречен на тима, че, в случай че стигнем до край ще си боядисам косата в цвета на медала, който желая да спечелим. Исках златен орден и по тази причина станах блондин. Не е обаче до цвета на косата. Направихме прекрасен колектив в Тур и това беше в основата на триумфа ни. Който се занимава със спорт, знае, че такива жертви постоянно способстват за нещо позитивно и повдигат настроението в тима.



Как реагираха съотборниците ви, когато се появихте с руса коса?

Първият ден всичко беше " Уау " (смее се). Но пък бяха удовлетворени, че съм го направил и си държа на думата.

Бързо ли свикнахте с живота във Франция?

Там всичко е уредено. Дават ти една скица и ти просто би трябвало да я следваш. Трябва да следваш разпоредбите, това е всичко. Лесно се привиква.

Кой ви беше най-близкият човек там?

С Константин Чупкович се сработихме най-добре, всеки отново е балканец. Надявам се, че ще ми остане другар.



Какво ви впечатли, когато се прибрахте в България?

Много неприятно усещане ми прави манталитетът на водачите и шофирането. Неприятно ми беше да чувам вести, които всеки ден стартират с произшествия и смъртни случаи. Казвам ви: Моля Ви, карайте деликатно и толерантно. Не бързайте! Това е до нрав, а не до умения. В другите страни разпоредбите се съблюдават. Не, че няма такива произшествия, само че сигурно са в пъти по-малко, в сравнение с в България.

A post shared by Tours Volley Ball (@toursvolleyball) on May 6, 2018 at 2:12am PDT

A post shared by Tours Volley Ball (@toursvolleyball) on May 6, 2018 at 9:03am PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР