Централните медии в Русия коментират ответните мерки на страната след

...
Централните медии в Русия коментират ответните мерки на страната след
Коментари Харесай

Руска медия: Дипломатическата война с Лондон все още не е достигнала върховата си точка

Централните медии в Русия разясняват ответните ограничения на страната след експулсирането на съветски дипломати от Съединени американски щати и Европа и последствията от новото напрежение сред Москва и Запада.

В. "Ведомости " акцентира, че отговорът на Русия като цяло е бил съразмерен, само че не изключва спорът да се разрасне още повече. След като някогашният съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал бяха отровени на 4 март във Англия, Лондон разгласи за провинен Москва, само че Русия отхвърли обвиняванията. Кралството изгони съветски дипломати, последваха го Съединени американски щати и още 27 страни. Москва към този момент стартира да експулсира в отговор техни дипломати, припомня електронното издание "Лента ".

Дипломатическата война на Русия със Съединени американски щати и Англия още не е наближила върховата си точка, счита политологът Фьодор Лукянов. "САЩ неизбежно ще отвърнат още веднъж - те предизвестиха, че виждат в дейностите на Москва не отговор, а повдигане на залозите; закриването на американското консулство в Санкт Петербург против консулството на Русия в Сиатъл също се преглежда като ескалация ", разяснява той.

Експертът предвижда, че европейските страни, показали взаимност с кралството, няма да продължат в същия дух. След дипломатическата, алегорична по думите му война, той обаче чака и ограничения в стопански проект, да вземем за пример по-строги наказания като досегашните наказания против Иран.

Следващите дейности на Съединени американски щати по отношение на Русия ще бъдат преди всичко политически, а не юридически, декларира за "Ведомости " аналитикът Андрей Кортунов. Освен нови експулсирания на дипломати Вашингтон може да ускори натиска върху съветските медии в Щатите, само че като цяло опциите за сходно влияние понижават, добавя той.

За Русия остава опцията да изисква от Съединени американски щати паритет в броя на дипломатическите чиновници, счита наблюдаващият. "Сега въпросът е кой пръв ще спре ", отбелязва Кортунов.
Струва ли си страните в спора да развъртат маховика на ескалацията, пита се в публицистичен коментар в. "Независимая газета ", който също предсказва нови стопански наказания на Запада против Русия.

За разлика от Москва Западът има съгласно съветския всекидневник премного сходни лостове - може, да вземем за пример, да бъде закрита комерсиалната задача на Москва в Лондон, считана за "шпионска бърлога " от кабинета на Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила съгласно английския в. "Телеграф ". Може да бъдат замразени другите активи на съветската страна, да се вкара възбрана за вложения в съветски бумаги, да се запорира "подозрителното имущество " на свръхбогати руснаци и даже да се бойкотира тазгодишното Световно състезание по футбол в Русия.

В най-близко бъдеще обаче Русия надали ще се трансформира в парий. Западът признава, че е належащо и отсега нататък да води разговор с Москва най-малкото в областта на стратегическата непоклатимост и контрола върху оръжията. Взаимното изпъждане на дипломати обаче демонстрира, че полето за разговор стремглаво се стеснява, написа "Независимая газета ".

Днес Европа има прекомерно огромна потребност от Руската федерация и просто не може да си разреши дълго да се прави на афектирана, твърди онлайн изданието "Регионите на Русия ". Далеч не става дума единствено за доставките на нефт и газ, за пазари и планове за вложения. Скъсването на връзките с Русия автоматизирано ще ускори въздействието върху Европа, което получиха след Втората международна война Съединени американски щати и Англия. По човешки и стопански капацитет Европейски Съюз превъзхожда Съединени американски щати и би могъл да стане независим силов център, само че все по този начин е в напълно подчинено състояние по отношение на атлантическия план за "единен Запад ". Защото настойчиво не схваща личната си еднаквост, няма и държавен суверенитет, подсилен с военна мощ, се споделя в материала.

Ако Европа поддържа спора с Русия, ще е по-лесно също така външни сили да скарат европейците с Китай, декларира електронният вестник. Същевременно изрежда "много рецесии, които Европа несъмнено няма по какъв начин да реши без Русия ". Без Русия Европейски Съюз не ще може примерно да въздейства върху обстановката в Големия Близък изток - от Либия до Афганистан. А това не включва единствено въпроса за война или мир край границите на Европа, само че и казуса с бежанците, чието настъпление в Европейски Съюз, даже единствено от Африка с милиардното й население, от ден на ден ще пораства, написа "Регионите на Русия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР