Централните европейски лидери подписаха съвместна декларация в четвъртък, според която

...
Централните европейски лидери подписаха съвместна декларация в четвъртък, според която
Коментари Харесай

Лидерите в Централна Европа: Мигрантите не са решението на демографската криза

Централните европейски водачи подписаха взаимна декларация в четвъртък, съгласно която имиграцията не би трябвало да бъде отговорът на намаляващата раждаемост на Европейския съюз, като в същото време приканват блока да резервира фамилната политика под национална пълномощия, оповестява " Ройтерс ".

Чешкият министър председател Андрей Бабиш, словенският министър председател Янез Янша, унгарският министър председател Виктор Орбан, президентът на Сърбия Александър Вучич и членът на президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик подписаха декларацията.

Силните антиимигрантски позиции, заети от държавните управления в страни от Централна Европа като Унгария - въпреки и известни измежду доста локални гласоподаватели - внезапно контрастират с политиките в останалата част на блока.

Тези страни от Централна Европа също възразяват против рецензиите на Европейски Съюз към политиките им по обществени въпроси като правата на гейовете.

" Увеличаването на броя на европейските деца е от значително значение за запазването на европейската християнска просвета и други религиозни обичаи за бъдещите генерации ", се споделя в изказването, подписано от министър председателите на Унгария, Полша, Чехия, Словения и президента на Сърбия, който е не е член на Европейски Съюз.

" Миграцията не би трябвало да се преглежда като главен инструмент за справяне с демографските провокации. "

Унгарският министър председател Виктор Орбан, изправен пред избори през идната година, става все по-радикален във връзка с обществената политика, с цел да " отбрани " обичайните християнски полезности от така наречен западен демократизъм.

Той също по този начин ускори антиимиграционната си акция през последните седмици след завладяването на властта от талибаните в Афганистан.

Орбан преглежда мюсюлманската имиграция в Европа като опасност за културната еднаквост на континента, посети в сряда стоманена ограда на границата на Европейски Съюз със Сърбия с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш.

Бабиш също е изправен пред избори след две седмици и сходно на Орбан той води акция със мощно антимигрантска платформа.

Раждаемостта в Европейския съюз понижава от 2000 година насам, демонстрират данните на Евростат.

" Единственото стабилно решение против изгубването на Европа е да се усили раждаемостта ", сподели Бабиш пред Демографската среща на високо ниво в Будапеща, където централно-европейските водачи издадоха взаимното си изказване.

Тъй като стопанските системи на Централна Европа се възвръщат от пандемията, фирмите в района се борят да намерят служащи, защото пазарите на труда се стягат.

Бабиш посвети огромна част от речта си в четвъртък да разисква основни въпроси, засягащи фамилиите - освен на това, което съгласно него е належащо да се защитят европейските граници, само че и да се отбрани самата " европейска просвета ".

" Най-поразителната е реакцията на доста западноевропейски политици. Дори и да са наясно, че европейските народи постепенно измират, вместо да се пробват да покачат раждаемостта на личните си дами, те избират най-бързото " решение ", а точно да внасят мигранти - незаконни мигранти - изключително през последните години, хора, идващи от Близкия изток и Африка, хора от изцяло разнообразни културни среди. "

" Колко проблематичен е този метод, можем да забележим през днешния ден всеки ден във Англия, Белгия, Швеция и Германия, а също и в обичаната ми, Франция. Не схващат ли тези политици, че е значимо да се помогне на мигрантите на място в техните страни на генезис, където са родени и живеят - както постоянно препоръчвах, дружно с Виктор Орбан ".

" Вчера той и аз посетихме унгарската граница - единствената в действителност ефикасна в Шенген. Те се борят против незаконната миграция. Те се борят против трафикантите на хора, които вземат 3500 евро от тези нещастни хора, на които са дали обещание по-добър живот, само че даже не извършват това заричане. Най-накрая би трябвало да създадем нещо по въпроса. "

Бабиш предизвести за последствията от намаляването на раждаемостта в Европейския съюз, където приблизително на една жена се раждат 1,6 деца, до момента в който за поддържане на популацията са нужни приблизително 2,1 деца.

В доста страни, като Франция, той сподели, че тези числа са по-високи единствено заради доста повече деца, родени в мигрантски фамилии, " а европейците стават малцинства ".

" Като министър председател към този момент четири години споделям, че нашите жители ще вземат решение кой живее и работи в Чехия. Нашето държавно управление и жителите ще решат ".

" Те знаят, че всеобщата, неконтролирана незаконна миграция не е решението. Точно противоположното. Единственото в действителност стабилно решение против изгубването на Европа е да увеличим раждаемостта на нашето радикално население ".

" Това е път, общ път за страните от Вишеградската четворка (Чехия, Унгария, Словакия, Полша). Това е единственият метод да не се окажем като някои западноевропейски страни, които безусловно се трансформират пред очите ни от година на година. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР