Централните европейски лидери подписаха съвместна декларация в четвъртък, според която

...
Централните европейски лидери подписаха съвместна декларация в четвъртък, според която
Коментари Харесай

Лидерите в Централна Европа: Мигрантите не са решението на демографската криза

Централните европейски водачи подписаха взаимна декларация в четвъртък, съгласно която имиграцията не би трябвало да бъде отговорът на намаляващата раждаемост на Европейския съюз, като в същото време приканват блока да резервира фамилната политика под национална пълномощия, оповестява " Ройтерс ".

Чешкият министър председател Андрей Бабиш, словенският министър председател Янез Янша, унгарският министър председател Виктор Орбан, президентът на Сърбия Александър Вучич и членът на президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик подписаха декларацията.

Силните антиимигрантски позици и, заети от държавните управления в страни от Централна Европа като Унгария - въпреки и известни измежду доста локални гласоподаватели - внезапно контрастират с политиките в останалата част на блока .
 Страните от Европейски Съюз решени да предотвратят безконтролната миграция от Афганистан
Страните от Европейски Съюз решени да предотвратят безконтролната миграция от Афганистан

Нямало да позволен да се повтори безредният напор на мигранти от 2015 година

Тези страни от Централна Европа също възразяват против рецензиите на Европейски Съюз към политиките им по обществени въпроси като правата на гейовете .

" Увеличаването на броя на европейските деца е от значително значение за запазването на европейската християнска просвета и други религиозни обичаи за бъдещите генерации ", се споделя в изказването, подписано от министър председателите на Унгария, Полша, Чехия, Словения и президента на Сърбия, който е не е член на Европейски Съюз.

" Миграцията не би трябвало да се преглежда като главен инструмент за справяне с демографските провокации. "
 Австрия няма да одобри нито един афганистански емигрант
Австрия няма да одобри нито един афганистански емигрант

Канцлерът Курц: Това няма да се случи, до момента в който съм на власт

Унгарският министър председател Виктор Орбан , изправен пред избори през идната година, става все по-радикален във връзка с обществената политика, за да " отбрани " обичайните християнски полезности от така наречен западен демократизъм .

Той също по този начин ускори антиимиграционната си акция през последните седмици след завладяването на властта от талибаните в Афганистан.

Орбан преглежда мюсюлманската имиграция в Европа като опасност за културната еднаквост на континента, посети в сряда стоманена ограда на границата на Европейски Съюз със Сърбия с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш.
 Невиждан от десетилетия срив на раждаемостта във Франция
Невиждан от десетилетия срив на раждаемостта във Франция

През 2020 ражданията спаднаха до най-ниското равнище след Втората международна война

Бабиш също е изправен пред избори след две седмици и сходно на Орбан той води акция със мощно антимигрантска платформа .

Раждаемостта в Европейския съюз понижава от 2000 година насам , демонстрират данните на Евростат.

" Единственото стабилно решение против изгубването на Европа е да се усили раждаемостта ", сподели Бабиш пред Демографската среща на високо ниво в Будапеща, където централно-европейските водачи издадоха взаимното си изказване.

Тъй като стопанските системи на Централна Европа се възвръщат от пандемията, фирмите в района се борят да намерят служащи , защото пазарите на труда се стягат.
 Италия с най-ниска раждаемост от 160 година
Италия с най-ниска раждаемост от 160 година

Населението на Италия понижа със 189 000 до 60,25 милиона души

Бабиш посвети огромна част от речта си в четвъртък да разисква основни въпроси, засягащи фамилиите - освен на това, което съгласно него е належащо да се защитят европейските граници, само че и да се отбрани самата " европейска просвета ".

" Най-поразителната е реакцията на доста западноевропейски политици . Дори и да са наясно, че европейските народи постепенно измират , вместо да се пробват да покачат раждаемостта на личните си дами, те избират най-бързото " решение ", а точно да внасят мигранти - незаконни мигранти - изключително през последните години, хора, идващи от Близкия изток и Африка, хора от изцяло разнообразни културни среди . "

" Колко проблематичен е този метод, можем да забележим през днешния ден всеки ден във Англия, Белгия, Швеция и Германия , а също и в обичаната ми, Франция . Не схващат ли тези политици, че е значимо да се помогне на мигрантите на място в техните страни на генезис, където са родени и живеят - както постоянно препоръчвах, дружно с Виктор Орбан ".

" Вчера той и аз посетихме унгарската граница - единствената в действителност ефикасна в Шенген . Те се борят против незаконната миграция. Те се борят против трафикантите на хора, които вземат 3500 евро от тези нещастни хора, на които са дали обещание по-добър живот, само че даже не извършват това заричане. Най-накрая би трябвало да създадем нещо по въпроса . "
 2800 евро коства пътят на мигрантите от Турция до Сърбия
2800 евро коства пътят на мигрантите от Турция до Сърбия

Между 8 000 и10 000 евро пък е пътят от Афганистан до Германия

Бабиш предизвести за последствията от намаляването на раждаемостта в Европейския съюз , където приблизително на една жена се раждат 1,6 деца, до момента в който за поддържане на популацията са нужни приблизително 2,1 деца .

В доста страни, като Франция, той сподели, че тези числа са по-високи единствено заради доста повече деца, родени в мигрантски фамилии, " а европейците стават малцинства ".

" Като министър председател към този момент четири години споделям, че нашите жители ще вземат решение кой живее и работи в Чехия. Нашето държавно управление и жителите ще решат ".

" Те знаят, че всеобщата, неконтролирана незаконна миграция не е решението. Точно противоположното . Единственото в действителност стабилно решение против изгубването на Европа е да увеличим раждаемостта на нашето радикално население ".

" Това е път, общ път за страните от Вишеградската четворка (Чехия, Унгария, Словакия, Полша). Това е единственият метод да не се окажем като някои западноевропейски страни , които безусловно се трансформират пред очите ни от година на година . "
 Намаляваме и застаряваме: 14.4% от популацията са деца до 15 година
Намаляваме и застаряваме: 14.4% от популацията са деца до 15 година

Населението в България към този момент е 6 916 548 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР