Централните банки вече са използвали инструментите си до голяма степен

...
Централните банки вече са използвали инструментите си до голяма степен
Коментари Харесай

В централните банки липсват алтернативи за смекчаване на глобалните икономически рискове

Централните банки към този момент са употребявали инструментите си значително и са изчерпали вариантите си за намаляване на световните стопански опасности, предизвести изпълнителният шеф на Deutsche Bank Кристиан Зевинг. "Европейската централна банка и Федералния запас на Съединени американски щати нямат останали стандартни принадлежности за дейно попречване на същинска икономическа рецесия ", уточни той по време на банкова конференция в Лондон, представен от CNBC.

„ Особено обезпокоен съм от редица финансови и геополитически опасности, вариращи от обстановката в Хонконг до напрежението в Близкия изток “, сподели Зевинг и добави, че светът е изправен пред „ изключителна макроикономическа обстановка, която е доста сложна за прогнозиране. "

Централните банки по света, в това число Фед и ЕЦБ, се концентрираха върху облекчаването на паричната политика при засилените опасения за положението на световната стопанска система.

„ Много малко икономисти имат вяра, че по-евтините пари на това равнище ще имат резултат “, съобщи шефът на Deutsche Bank. „ Те няма да влагат в допълнение единствено тъй като заемът ще бъде с още 10 базисни пункта по-евтин “, акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР