Централните банки трябва да проявят иновативност и смелост, но не

...
Централните банки трябва да проявят иновативност и смелост, но не
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Централните банки трябва да бъдат смели

Централните банки би трябвало да проявят иновативност и храброст, само че не могат сами да се борят със международната икономическа рецесия, съобщи през днешния ден ръководещата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, представена от Франс прес. Тя акцентира главната роля на държавните политики в тази битка.

Георгиева декларира това в изявление, чийто текст е представен от Агенция Франс Прес преди диалог с вицепрезидента на американската централна банка (УФР) Ричард Кларида на събитие, проведено от МВФ.

Според нея финансовите институции, които намалиха лихвите си и улесниха кредитирането, с цел да поддържат компаните да не банкрутират, би трябвало да намерят метод да обновят рамката на паричната си политика и да актуализират инструментариума си, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това ще им даде нови жизненоважни боеприпаси за битка с рецесията и за поддръжка на възобновяване ", добавя Георгиева. По думите й обаче паричната политика не трябва и не може сама да свърши работа. Тя акцентира главната роля на държавните политики в тази битка.

Текстът за изявлението на Ричард Кларида, квалифициран за форума на МВФ, забелязан от Ройтерс, значително прилича този от 16 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР