Централните банкери в САЩ продължават да проучват възможността за разработване

...
Централните банкери в САЩ продължават да проучват възможността за разработване
Коментари Харесай

ФЕД наблюдава внимателно света и обмисля криптовалута за САЩ

Централните банкери в Съединени американски щати не престават да изследват опцията за създаване на криптовалута, която да бъде директно налична за бизнеса и семействата, удостоверява ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл пред депутатите, оповестява " Бизнес инсайдър ".

" Докато сега не създаваме криптовалута на централната банка, ние направихме оценка и продължаваме деликатно да проучваме разноските и изгодите от сходна самодейност в Съединени американски щати ", изяснява той.

Поддържана от централната банка криптовалута в най-голямата стопанска система би била невиждана и би породила голям брой правни и оперативни въпроси.

Пауъл разяснява, че това ще бъде деликатно премислено от политиците, само че добави, че Съединени американски щати могат по някакъв метод да бъдат по-добре позиционирани от другите страни, които са разгледали такова предложение.

" Ние деликатно следим дейностите на други централни банки, с цел да идентифицираме евентуални изгоди, които могат да бъдат от голяма важност в подтекста на Съединени американски щати. Нашето наблюдаване е, че доста от провокациите, пред които те се изправят, не се отнасят за Съединени американски щати. "

Пауъл дава отговор на въпроси, повдигнати от представителите Френч Хил и Бил Фостър, които през септември обявиха, че централната банка би трябвало да обмисли криптовалутата, поддържана от Съединени американски щати, с цел да остане конкурентоспособен.

" Притесняваме се, че превъзходството на щатския $ може да бъде в заплаха от необятното приемане на криптовалути. Може да стане все по-наложително Федералният запас да се заеме с план за създаване на щатски $ - криптовалута ", изясняват депутатите в първичното си писмо до Пауъл.

Предложенията за цифрова валута се появиха в частния бранш през последната година, в това число във Фейсбук, JPMorgan и Wells Fargo, които някои политици дефинират като евентуални опасности за паричната политика и финансовите регулации.

" Мисля, че сме съгласни, че " либра " провокира доста съществени опасения и това са неприкосновеността на персоналния живот, прането на пари, отбраната на потребителите, финансовата непоклатимост. Те ще би трябвало да бъдат деликатно и обществено оценени, преди този момент да продължи ", разяснява Пауъл през юли по отношение на криптовалутата на Фейсбук. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР