Централната софийска улица Цар Шишман стана пешеходна зона в участъка

...
Централната софийска улица Цар Шишман стана пешеходна зона в участъка
Коментари Харесай

Шишман до Гурко пешеходен

Централната софийска улица Цар Шишман стана пешеходна зона в сектора сред улиците Ген. Паренсов и Ген. Гурко. Такива хрумвания имаше преди години, само че едвам в този момент придвижването там е спряно. След половин месец ремонт от участъка  отстраниха настилките от тротоарите и пътното платно и ги замениха с бетонни плочки, комбинирани с павета.

Улица Шишман пази стила на царска София със постройките от началото на 20-и век със мощно Виенско въздействие.  Напомняме, че тя се счита за най-ремонтираната улица в София, откакто единствено за 3 година тя беше разкопавана, оправяна, заравняваната и още веднъж разкопавана няколко пъти.

 width=
Целта на последния ремонт беше  лицата да наподобява по метода, по който сега наподобява правата от нея в региона на църквата Св. Седмочисленици, обясниха от Столичната община. Подмениха и уличното осветяване. Ще има и в допълнение озеленяване.

Местата за паркиране са маркирани с линии светлосив паваж. Пешеходните пътеки пък ще са от бял камък. Нивото сред тротоарите и пътното платно е минимално.
 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР